Kinder mléčný řez

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jirulinka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • na těsto
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 6
      lžíce teplá voda
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 40
      g kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička prášek do perníku nemusí být
  • krém
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 375
      ml mléko polotučné
    • 1,5
      balíček želé dortové
    • 800
      ml smetana ke šlehání
  • poleva
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava piškotu:
2
Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vsypte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a prášku do perníku.
3
Těsto promíchejte, získá intenzivní čokoládovou barvu. Pak do něj stěrkou zlehka vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z 8 bílků, krásně ho vylehčí. Hotové těsto hned rozetřete na opravdu velký plech vyložený pečicím papírem (upečený plát pak rozpůlíte), případně použijte dva menší plechy; každopádně budete ve finále potřebovat dva piškotové pláty těsta. Nadýchaný piškot pečte 12-15 minut při 180°C.
4
Mezitím si podle návodu níže připravte krém:
5
Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v hrnci na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit.
6
Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.
7
Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše.
8
Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla. Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • deyvo111
    deyvo111 |

    3. 4. 2016 16:22

    Vyhodil jsem za to hromadu peněz jen abych to ,potom dával do popelnice. :'( :-X

  • deyvo111
    deyvo111 |

    3. 4. 2016 16:21

    Vyhodil jsem za to hromadu peněz jen abych to ,potom dával do popelnice. :'( :-X

  • deyvo111
    deyvo111 |

    3. 4. 2016 16:21

    Vyhodil jsem za to hromadu peněz jen abych to ,potom dával do popelnice. :'( :-X

  • zuzka
    zuzka |

    29. 11. 2014 19:35

    Delala jsem dnes, dala chladit, bude se chladit do zitrka... Nevim, mozna si upravim davku na testo, urcite trosku pridat a naopak na krem bych ubrala minimalne jednu smetanu...prislo mi ze toho bylo zbytecne moc...

  • ještěrka
    ještěrka |

    23. 11. 2014 19:32

    Dopadla jsem stejně :-X

  • alexah
    alexah |

    30. 10. 2014 07:03

    Bohuzel se tedy vubec nepovedlo.. placka je tuha, krem byla stale jen tekutina. nepomohl ani ztuzovac, ani hodinove slehani.. nic.. takze jsem ve vysledku dva litry smetany vylila do zachodu... :'(