Valentýnská srdíčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 24 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: engelika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Předehřejeme troubu na 160°C. Nakrájíme Heru na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky Hery. Těsto vypracujeme dotuha ručním mixérem nebo studenýma rukama (důkladně, ale ne dlouho!), zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 30 minut.
2
2) Moukou si poprášíme pracovní plochu, na které rozválíme těsto na 4 mm. Vykrajovátkem vykrojíme 22-24 srdcí, polovinu z nich uprostřed vykrojíme malým srdíčkem nebo kroužkem. Vložíme srdíčka na plech s pečícím papírem (i ta malinká vykrojená srdíčka).
3
3) Srdíčka pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut dozlatova a necháme vychladnout na plechu.
4
4) Potřeme srdce bez děr malinovou marmeládou a slepíme je s děravými srdci. Malinká srdíčka můžeme jíst jen tak nebo je použít na dekoraci jiného dezertu.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Malinová marmeláda Žloutek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: