Andělský dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Žabka :o)

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks bílek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 270
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 50
      g kokos
    • 100
      g maliny čerstvé
  • Na malinovou náplň
    • 700
      g maliny čerstvé nebo rozmrazené
    • 30
      g moučkový cukr
  • Na sněhový krém
    • 60
      ml voda
    • 220
      g cukr krupice
    • 3
      ks bílek
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Předehřejte si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehejte tuhý sníh a postupně přidejte krupicový a vanilkový cukr. Vmíchejte mouku, kterou jste dvakrát proseli a potřetí do mísy.
2
2. Těsto rozdělte na poloviny do dvou dortových forem - do středu každé z nich dejte skleničku. Lehce uhladťe povrch těsta a pečte 30 minut. Ještě teplé je obraťte vzhůru nohama a nechte vychladnout.
3
3. Korpusy vyprostěte z forem a každý opatrně rozkrájejte na tři placky. Všechny - kromě poslední - postupně potřete malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dejte se do sněhového krému.
4
4. Vodu nalijte do hrnce, rozmíchejte v ní cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávejte svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh. Krémem potřete dort, posypte kokosem a ozdobte čerstvými malinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.