Pečená jablka se zálivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lukybil

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka čím větší tím lepší
    • müsli
    • hrozinky
    • 1
      ks citron
    • 1
      l červené víno víno s vysokým obsahem železa lze koupit v lékárně
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a zbavíme jader tak, aby zůstala v celku, pokapeme šťávou z citronu, aby při pečení nezhnědla a necháme je nasáknout.
2
Mezitím smícháme müsli a hrozinky, kterými později vycpeme díry po jádřincích.
3
Položíme jablka do hlubokého pekáčku, zalijeme je vínem tak, aby bylo asi v polovině výšky jablka a nasypeme cukr. (Je možné přisypat trochu skořice.)
4
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 15 minut. Po upečení vyndáme jablka na talíř.
5
Do pekáčku za stálého míchání přisypeme škrob, vaříme, dokud nezíská krémovou strukturu.
6
Poté přelijeme jablka horkou omáčkou a podáváme jako dezert.
7
Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.