Oloupané stroužky česneku a zázvor nakrájíme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a... více o Asijská hovězí líčka
1. Vejce (2 ks) rozmícháme vidličkou a roztavíme Heru (25 g). Přidáme nastrouhanou větší hrušku. Přidáme mouku (1,75 hrnku) a do ní vmíchanou jedlou... více o Muffiny: Hruška, med a skořice
Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5 cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu přiveďte k varu bourbon s cibulí,... více o Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny. Nakrájenou cibulku, kešu a... více o Indické kuře Tikka Masala
Na těsto si smícháme vodu, mouku, olej, špetku soli a půl balíčku prášku do pečiva. Těsto rozválíme a dáme na velký plech. Ohřejeme rajčatovou pasatu... více o Pizza se žampiony a vejcem
Margotku dejte do lednice. Až bude zchladlá, tak ji nastrouhejte najemno. Oddělte žloutky od bílků a bílky našlehejte ve sníh. Mezitím smíchejte sypké... více o Bábovka Margotka s čokoládou
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím... více o Mini Shepherd´s Pies
Oloupejte pomeranče a zbavte je co největšího množství bílé slupky - můžete loupat nožem ;-). (Volitelné - vykrojte si pár segmentů na ozdobu). Zbytek... více o Chia dezert z červeného pomeranče
Tyčovým mixérem udělejte pyré z vody a manga. Vmíchejte chia semínka a kokosové mléko/jogurt. Nechte v lednici semínka nabobtnat a po chvíli... více o Chia dezert s mangem
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Udělejte (tyčovým mixérem nebo i vidličkou) jemné pyré z banánu a vody. Rozšlehejte k nim vejce a... více o Banánové vafle s javorovým sirupem
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto... více o Kari bulgur se zeleninou a kuřecím
Cibuli i okurčičky nakrájejte na menší kostičky. Salám na plátky tenké asi 3 mm a pak na kostičky/nudličky o velikosti cca (0,5cm x 1cm) - prostě... více o Mámin ševcovský mls
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které... více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Uvedené množství odpovídá řezům, pokud chceme péct dort (25 cm), postačí nám poloviční množství. Ingredience na drobenku nasypeme do mísy a vytvoříme... více o "Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)
Plec pokrájíme na větší kostky, které potřeme zázvorem, osolíme a dáme do pekáčku s nasekaným česnekem a pokrájenou cibulí. Vše trochu podlijeme a... více o Pečená plec (nejen) s jablky
Filety osolíme, zaprášíme paprikou (lze i pálivou) a obalíme v mouce. Takto připravené filety osmažíme na trošce rozpáleného oleje ze všech stran, po... více o Filety (nejen) se zeleninou
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou... více o Kuře se špenátovou omáčkou
Uvedené množství je na velký hluboký plech. Na dort s průměrem cca 25 cm stačí poloviční množství. Plech vyložíme pečícím papírem a z uvedených... více o Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec
Na jemně pokrájeném špeku nebo na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené houby, nasekaný česnek a za občasného... více o Špecle s houbovou smaženicí
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni.... více o Houbovo-smetanové špecle
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme houby (hlíva, žampiony, hřiby...), které jsme si předem pokrájeli na plátky a... více o Bylinkovo-houbové špecle
Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme cca 10 minut odležet, pak je osušíme, osolíme a poprášíme paprikou. Pokud máme rádi pikantnější chuť,... více o Paprikové filety
Nejdřív připravte kvásek: Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a... více o Domácí houstičky ze sušeného droždí
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou... více o Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme cca 200 gramů pokrájených žampionů, pokrájenou šunku a nasekaný česnek (1... více o Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně
Před začátkem vaření si připravte všechny ingredience (sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte), jakmile začnete, bude to fofr a chcete to dobře... více o Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte... více o Pečené brambory
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu... více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukry a vyšleháme vše do pěny, přidáme olej, přesnídávky nebo rozvary či pyré a promícháme. Přisypeme mouku se... více o Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná
Postup je zcela jednoduchý, jen je potřeba ho přesně dodržet. Mléko si nalijeme do hrnce a velmi pozvolna, mícháním, přivádíme k varu. Hned jak začne... více o Domácí jogurt dle Ládi Hrušky
Všechny suroviny si hezky nasypeme do jedné mísy a prohněteme. Na toto nemusíme používat robota, naše ruce zvládnou těsto na sušenky i bez něj. Láďa... více o Cereální sušenky dle Ládi Hrušky
Na tento recept je dobré, koupit vločky již pražené, nebo je doma dodatečně nasucho opražit na pánvi spolu s oříšky. Oříšky se hodí jakékoliv, volte... více o Domácí müsli tyčinky dle Ládi Hrušky
Tento recept dělal Láďa Hruška speciálně pro Helenku Vondráčkovou. Postup je velmi jednoduchý a výsledek stojí za to! Oloupané banány rozpůlíme. V... více o Banánové sušenky pro Helenu Vondráčkovou dle Ládi Hrušky
Listové těsto si opatrně vyválíme na tenký plát. Na to naskládáme hezky plátky oblíbené šunky, Láďa Hruška použil 4 balíčky vakuované šunky.... více o Šunkové vrtule dle Ládi Hrušky
Listové těsto opatrně rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na pravidelné čtverečky. Docílíme jednoduše, když budem stále půlit půlky. Čtverečky... více o Banánové šátečky dle Ládi Hrušky
Nejprve si omytá jablka rozkrojíme na půl, vykrojíme z nich jadřinec a půlky rozkrájíme na 1-2 mm tenké plátky. Listové těsto opatrně vyválíme do... více o Jablkové růžičky dle Ládi Hrušky
Postup je více než jednoduchý. Tlačenku o síle plátku asi 1 cm prostě a jednoduše, obalíme jako klasický řízek. Čili si připravíme tři mističky či... více o Smažená tlačenka dle Ládi Hrušky
Na tento recept musíme použít absolutně čerstvé květy. Na chvilku je ponoříme do studené vody a pak necháme okapat na čisté utěrce. Mezitím si... více o Řízky z černého bezu dle Ládi Hrušky
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr a špetku soli. V rendlíčku si rozpustíme máslo, zasypeme kakaem a zalijeme pivem. Vejce vyšleháme,... více o Pivní čokoládový dort dle Ládi Hrušky
Měkký varoh, smetanu, půl vanilkového cukru a a tři lžíce cukru moučkového utřeme společně v misce. Poté šlehačem směs ještě vyšleháme, stačí minuta.... více o Tvarohový nanuk dle Ládi Hrušky
Točené pikantní Chorizo nakrájíme na 0,3-0,5 cm silná kolečka, cherry rajčátka rozpůlíme, keříková rajčata nakrájíme na měsíčky a rozpůlíme, stroužky... více o Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Do misky si vyklopíme tvaroh, přidáme krupičku, vejce, kypřící prášek, sůl, cukr a citronovou kůru. Vypracujeme poctivé těsto. Těsto pak rozválíme na... více o Tvarohové knedlíky dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si chřest rozkrájíme na malé kousky. V hrnci na polévku rozpustíme máslo a přisypeme lžíci hladké mouky. Lehce zasmažíme. Pak přidáme... více o Chřestová polévka dle Ládi Hrušky
Odměříme 150 g hladké mouky, kterou je nutné prosít do mísy, ve které vytvoříme těsto. K mouce následně přidáme 60 g másla. Je lepší jej vyjmout z... více o Apple-pear pie
Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí.... více o Pivní preclíky dle Ládi Hrušky
Nejprve dobře očistíme všechny brambory. Nožem do nich poté utvoříme zářezy, Láďa Hruška doporučoval tak 3 milimetry od sebe. Nesmí se nám podařit... více o Čarodějnické brambory dle Ládi Hrušky
Směs z mletého masa můžeme připravit v podstatě stejně tak, jak jsme zvyklí při přípravě karbanátků nebo sekané, podle tradičních osvědčených... více o Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich... více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného... více o Hermelínové měšce (kapsy)
Do misky si nastrouháme perník. V jiné míse vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s mlékem, promícháme a poté ještě přidáme mouku s kůrou a... více o Bábovka "trio"