Nadýchaný smetanový chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • 100
      ml bílý jogurt
    • 200
      ml voda horká
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička kmín celý
    • 1
      lžíce instantní bramborová kaše
    • 0,5
      kostka droždí čerstvého
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 100
      g celozrnná mouka (nebo hotová směs na tmavý chléb)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme základní program, barva kůrky střední. Kdo má rád, přidá ještě zrníčka podle libosti. Chlebíček je krásně nadýchaný a zůstane dlouho vláčný.

Komentáře k receptu

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    9. 12. 2009 10:09

    Ještě malé vylepšení: už mě nebavil tvar bochníčku a tak jsem už uhnětené a vykynuté těsto z pekárny dala péct do trouby (já do formy od malé remosky, aby držel tvar, ale jistě by šel i jen tak na plech), v té se dal i pomašlovat a okmínovat. Byl úplně úžasný, velkou výhodou trouby je, že se chleba nepropadá, protože se peče ze všech stran.

Abecední seznam: