Linecká srdíčka bez lepku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g bezlepková směs jizerka + na podsypání
    • 210
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový lusk dřeň
    • rybízová marmeláda nejlépe domácí
    • moučkový cukr vanilkový - na obalování

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a vejce. Vanilkový lusk rozkrojte a semínka seškrábněte k ingrediencím.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Nejprve krouživými pohyby příborovým nožem promíchejte vejce s máslem, postupně zapracovávejte mouku. Ve chvíli, kdy se těsto přestává lepit, nůž odložte a rukama je zpracujte dohladka. Můžete použít i robot. Na pomoučněný vál dejte vždy kousek těsta, který i na povrchu posypte moukou, opatrně jej vyválejte asi na 2–3 mm silný plát a vykrajujte srdíčka. Upečte do světle hnědé barvy, asi 10 minut, a nechte vychladnout.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

3
Srdíčka slepte marmeládou a obalte v domácím vanilkovém cukru. Tip: Bezlepkové linecké cukroví nemusíte nechat uležet, je výborné hned po slepení.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.