Levná omáčka na špagety

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olej
    • cibule
    • vepřové maso ve vlastní šťávě
    • kmín
    • gulášové koření
    • grilovací koření
    • červená paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • žampiony
    • rajský protlak (velký)
    • kečup - jemný
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme orestovat cibulku na drobno. Poté přidáme kmín a necháme orestovat. Na cibulku dáme vepřovou konzervu na kostky - chvíli orestujeme, přidáme koření, žampióny, rajčatový protlak, česnek a cukr a chvíli orestujeme, poté zalijeme troškou vody a necháme chvíli provařit. Nakonec přidáme kečup a chvíli provaříme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    15. 12. 2011 20:29

    Lepší než ze školní jídelny, ale v restauraci bych to asi vrátila :) Ideální, pokud chcete odbýt něčím rychlým a teplým do žaludku. Jinak omáčka chutná tak, jak se od klasické "červené" rajčatové omáčky očekává, suroviny i koření k sobě jdou, všechno funguje :) Jenom bych možná do názvu nedávala, že omáčka je levná. Teda ne, že by byla vysloveně drahá, ale když jsem si tu procházela recepty na omáčky, našla jsem spousty levnějších, takže pak u tady této, kde je maso, houby, hora koření a krom kečupu ještě i protlak, pak charakteristika jako "levná" moc nesedí :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    15. 12. 2011 20:29

    Lepší než ze školní jídelny, ale v restauraci bych to asi vrátila :) Ideální, pokud chcete odbýt něčím rychlým a teplým do žaludku. Jinak omáčka chutná tak, jak se od klasické "červené" rajčatové omáčky očekává, suroviny i koření k sobě jdou, všechno funguje :) Jenom bych možná do názvu nedávala, že omáčka je levná. Teda ne, že by byla vysloveně drahá, ale když jsem si tu procházela recepty na omáčky, našla jsem spousty levnějších, takže pak u tady této, kde je maso, houby, hora koření a krom kečupu ještě i protlak, pak charakteristika jako "levná" moc nesedí :)

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 11. 2010 10:42

    Tímto způsoben lze upravit i hovězí konzervu,tak mleté syrové maso...

  • Barbora Majorová
    Barbora Majorová |

    26. 9. 2008 10:06

    Je to dobré.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    15. 9. 2008 14:50

    A já místo masových konzerv dávám upravené sojové maso, myslím, že tak je to ještě levnější.A hlavně zdravější.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    12. 9. 2008 07:35

    Já dělám takto omáčku na špagety taky, je to rychlé a někdy dám i hovězí konzervu.Jen dávám spíše drcený kmín nebo raději žádný.