Langoše se zelím

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 40
      g cukr
    • mléko
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
  • Náplň
    • 500
      g kysané zelí
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky dáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko, žloutek a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme dobře vykynout. Mezitím si připravíme náplň ze zelí. Pokrájené zelí dáme na tuk, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi 15 min., nakonec dle chuti osladíme.
2
Vykynuté těsto vyválíme, pokrájíme na čtverce, do každého dáme lžíci zelí, protilehlé rohy spojíme a uděláme malé bochníčky, které rozválíme na menší placky. Langoše opékáme po obou stranách v rozpáleném oleji dorůžova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.