Králík na slanině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle.
2
Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka
    Jarka |

    9. 2. 2005 16:41

    Váš recept mě velice zaujal a vyskoušela jsem ho. Ta omáčka byla vynikající a řekla bych, že se lépe hodí knedlík. Avšak když ještě zbylo na další den byla ještě lepší, všem nám bylo líto, že už není.

Další doporučené recepty: