Králičí rolka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík vykostěný
    • uzený bůček umletý
    • 2
      plátek hovězí maso
    • 2
      mrkev proužky
    • 2
      celer proužky
    • tymián
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka okořeníme, potřeme polovinou umletého uzeného bůčku, položíme naklepané plátky masa, opět potřeme bůčkem, položíme zeleninu, zatočíme do rolády a ovážeme provázkem. Naložíme do předem svařené a vychladlé marinády na aspoň 24 hodin.
2
Poté pečeme přikryté na cibuli a zelenině jako svíčkovou a stejně tak i dokončíme - měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme do omáčky a zahustíme smetanou s moukou.
3
Nemusíme podávat s knedlíkem, ale odlehčíme například noky.

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 4. 2006 22:22

    Alčo, rozdělte si náplň přiměřeně, aby Vám vyšla do všech částí. Stehna trochu seřízněte naplocho a rozložte, stejně tak hřbetní maso, u kterého ale nechávám břišní část. Samotný hřbet by byl moc malý.

  • Alča
    Alča |

    25. 4. 2006 14:44

    Takže né celá roláda ? No to jsem zvědavá, jak do stehna narvu bůček, hovězí a ještě zeleninu. Ale nevzdávám to, vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 4. 2006 14:15

    Alčo, ten mletý bůček je zavinutý do masa spolu s naklepanými plátky hovězího, takže se nemá kam vypéct. Jak jsem chtěla rychle odpovědět, nenapsala jsem, že většinou nevykosťuju králíka v celku, ale dělám několik menších rolek - ze zadních nohou a hřbetu. Omlouvám se za nejasnost.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 4. 2006 14:04

    Přední nohy králíka se nevykosťují, to je nesmysl. Alespoň já jsem je nikdy nevykosťovala. Nic by z nich nezbylo. Ty do svíčkové nedávám.

  • Alča
    Alča |

    25. 4. 2006 13:44

    Omlouvám se, ale nevím jak vykostit přední nohy, ty jsem nikdy nekostila. Slaninou maso na svíčkovou jen prošpikuji a pak mám pár kostiček do zeleniny, které dají jen chuť, u toho mletého mám strach, že se to vypeče do omáčky, no nic vyzkouším a uvidím.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 4. 2006 13:33

    Vykostěným králíkem se myslí čistě ořezané maso z kostí z celého králíka. A na hovězí svíčkovou se přece maso taky prošpikovává uzeným bůčkem nebo špekem. Ta chuť uzeného je tam dost důležitá, já bych to asi ničím nenahrazovala. Pokud Vám, Alčo, vadí uzený bůček, pak možná raději zkuste jiný recept:-)

  • Alča
    Alča |

    25. 4. 2006 13:16

    Toho králika i s vykoštěnými předními nohami ? Uzený bůček mi do svíčkové moc nesedí, nemůžu ho nahradit normálním ?