Klobásy v peřince

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks klobása dle chuti: moravská, maďarská..., cca(dle velikosti) 2 -
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná nebo hrubozrnná (dle chuti)
    • 2
      lžíce posekané bylinky dle chuti ( petrželka, pažitka,...) 1 -
    • tuk 18 X 25 cm
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Klobásky ozdobně nařízneme po celém boku a nasucho krátce opečme, aby se řezy zvýraznily, otevřely a chytly barvu.
2
Do misky nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko, žloutky, hořčici, nasekané bylinky (šalvěj, libeček, bazalka...), osolíme a opepříme, důkladně metlou promícháme, nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků.
3
Do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nalijeme hladké těsto, do kterého položíme klobásky a dáme do předehřáté trouby zapéct na střední teplotu. Během pečení se těsto nafoukne, ztuhne a napovrchu zezlátne. Tak poznáme, že máme hotovo a podáváme. Jako příloha se hodí zeleninový salát, sladkokyselá červená řepa... .
4
Do těsta můžeme přimíchat koření dle chuti (papriku, česnek, trochu drobně pokrájené barevné papriky)
5
Je to velice snadná a rychlá večeře nebo oběd, která se dá dochutit různými způsoby. Může posloužit i jako záchrana hladových krků, když dojde pečivo a nikomu se nechce nakoupit :-).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • spiedan
    spiedan |

    24. 2. 2016 19:59

    wow//very good//

  • Alžběta
    Alžběta |

    11. 3. 2014 06:24

    Vyzkoušela jsem a bylo to výborné!

  • Dušková
    Dušková |

    23. 1. 2014 19:31

    Musím vám recept pochválit, je to rychlé, mužské svědomitě dosyta nakrmím a nezabere mi to velkou dobu na přípravě, děkuji, určitě budu dělat. :-)

  • Vladka
    Vladka |

    25. 8. 2013 20:28

    Nic jineho nez 4 spekacky v lednicce nebylo, i tak to nakonec byla kralovska vecere. Spekacky jsem prepulila, narazila a opekla taky driv nez se zapekaly. Velke diky, je to bomba a skoro z niceho.

  • Mrázková
    Mrázková |

    15. 1. 2013 14:57

    Mně po vyndání z trouby těsto trochu splasklo, ale i tak to bylo s čalamádou podle manžela "žrádlo" a já mu dávám za pravdu :))

  • Jana
    Jana |

    30. 7. 2012 17:28

    Doporucuji ochutnat, nam to sakra chutnalo!!!!!!! ;-)

  • Renďa
    Renďa |

    28. 4. 2012 17:40

    Zkoušela jsem je včera k večeři a byl to zážitek, přítel na mě koukal jak kdybych spadla z třešně na hlavu, když jsem do tekutého těsta vložila opečené klobásy a pak se ládoval jak kanón, dík bezva recept.

  • jamajka
    jamajka |

    5. 1. 2012 19:18

    moc dobré

  • Denisa
    Denisa |

    17. 11. 2011 16:58

    :-P 1* za velkou dobrotu!

  • Šárka Matysová
    Šárka Matysová |

    20. 10. 2011 20:50

    Budu dělat velmi často, je to bezvadný nápad a do peřiny se dá schovat kdeco z lednice ;-) :-P , díky, díky, díky!

  • pattison
    pattison |

    26. 9. 2011 23:05

    Naskladala jsem do testa opeceny polosuchy salam, posypala palivou paprikou a byla to vecere jak fik, s tou klobaskou urcite vyzkousim co nejdriv.

  • Eva
    Eva |

    22. 9. 2011 09:22

    Právě jsme dojedli a musím napsat, že je to naprosto perfektní a budu dělat často!!!!!!!!!!