Klobásové knedlíčky

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vinná klobása
    • 1
      ks mrkev větší
    • 2
      stroužek česnek
    • olej
    • 200
      ml smetana
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý
    • pažitka
    • 300
      g nudle zelené, dlouhé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vytlačíme klobásu a z klobásové směsi děláme knedlíčky (průměr asi 2,5 cm), které na oleji opečeme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a česnek nakrájený na plátky a spolu s knedlíčky ještě krátce opékáme. Potom přilijeme smetanu a mléko a přivedeme k varu. V malém množství vody rozmícháme solamyl, přidáme do omáčky a znovu krátce povaříme. Osolíme, opepříme. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku. Nudle klasicky uvaříme a scedíme.
2
Na talíře rozdělíme nudle a polijeme knedlíčky s omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: