Klobásová omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2malasisi2

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks klobása
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      lžička paprika - sladká
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • máslo
    • voda
    • sladká smetana
    • 2
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmažíme na másle, přidáme sladkou papriku a na kolečka nakrájené klobásy. Zalejeme vodou, přidáme masox a koření a vše vaříme 30 minut. Na závěr přidáme smetanu rozmíchanou s trochou vody a moukou a ještě chvíli povaříme.
2
Pokud jsou klobásy dost slané, tak nepřisolujeme.

Komentáře k receptu

  • Mirek
    Mirek |

    3. 2. 2012 11:07

    Když jsem byl dítě, tak máma ji podávala s bramborem.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    15. 1. 2008 14:08

    Jen mrkám z čeho všeho se dají dělat omáčky :-) Díky za tip, určitě vyzkouším.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 1. 2008 13:55

    Díky :)))

  • Katka
    Katka |

    15. 1. 2008 11:44

    Kdysi jsme tuto omáčku vařili poměrně často, ale jedli jsme vždy s těstovinami, doporučuju taky vyzkoušet.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 1. 2008 10:38

    Ďakujem:)))

  • Helena K.
    Helena K. |

    14. 1. 2008 21:53

    Používám Zábřežskou klobásu,je hodně pikantní.Záleží jaké u vás jsou a které vám chutnají..Podáváme jako jiné omáčky s houskovým knedlíkem.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    14. 1. 2008 21:09

    Pani Helenka, aké klobásy používate a s čím sa táto omáčka podáva ?