Katův šleh

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 21
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta
    • 2
      ks cibule
    • 80
      g kečup - jemný
    • feferonka
    • nakládané kapie
    • nakládané okurky
    • chilli papričky mleté
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu nakrájíme na širší nudličky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme nakrájené feferonky, mleté chilli papričky, nudličky kapie a okurky, kečup a krátce podusíme. Osolíme a podáváme s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • satelit
    satelit |

    31. 3. 2015 23:06

    Dobrý den, vařte si co chcete a z čeho chcete, ale pak si pojmenujte třeba Jožo nebo Lojza a ne "Katův šleh"! Disciplína patří i k vaření a je nezbytné dodržovat receptůru pokud vařím např. Katův šleh. Učte se!

  • bedomedo60
    bedomedo60 |

    20. 6. 2014 22:58

    a je to super ked naplníte týmto zemiakovú placku a tiež pridávam lečo

  • FrantaGG
    FrantaGG |

    12. 5. 2014 15:26

    Super recept, dal jsem tam i trošku tabasca a má to správnej říz kurňa. ;-)

  • Jarda
    Jarda |

    29. 11. 2012 18:31

    Pěkný den. Doporučuji ještě pár věcí k jinak výbornému receptu. Lžíci worcesteru Červeno papriku nakrájet na nudličky Kousek slaniny-orestovat s masem Raději to dělejte na sádle...je to přeci jenom vepřové a klasický olej tak chuťově nikdy nebude lahodit. Místo Chilli bych dal chilli omáčku-je delikátnější Pokud vše chete mít labužnické tak doporučuji koupit malou skleničku leča a bez nálevu dát tak dvě lžíce. Jinak Eidam na tu naši českou chuť a parádu. Toto mě pouze napadlo,když jsem dělal tento recept. Jinak moc pěkné...parádně jsem se přejedl :-[

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    20. 11. 2012 17:39

    Okurky dělají kaťák kaťákem. Taky jsem z toho poprvé měl trochu strach... :)) Když je to více do kysela tak stačí dosladit cukrem. Chutná s hranolky a tatarkou. Pivo to taky nezkazí!

  • Petr T.
    Petr T. |

    17. 7. 2012 19:08

    Velice chutný,příloha nejlépe rýže nebo hranolky.Doporučujeme!Za zkoušku to stojí!

  • Petr N.
    Petr N. |

    24. 4. 2012 14:13

    Dobrota, přidávám trochu víc vody a rajský protlak...

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    7. 10. 2011 15:15

    Taky to mám moc ráda.Dělávala jsem to v restauraci a to tam dost frčelo.Ale neznám to s okurkama,chilli papričkama a feferonkama.Feferonky a chilli papričky nemusím ale s okurkama to vyzkouším.

  • danmar
    danmar |

    7. 10. 2011 13:34

    "Kaťák" miluju a tento je jednoduchej a výbornej!!!! Dávam 1*

  • Víťa a Jiřík
    Víťa a Jiřík |

    8. 3. 2011 14:22

    Výborný!!! ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    2. 12. 2010 12:16

    Dělala jsem z kuřecího masa s bramboráčky, při podávání jsem posypala strouhaným sýrem, Je to dobré. Když mě honí čas recept zjednoduším tak, že opeču okořeněné kuřecí maso a pak přiliji sklenici leča a skleničku sterilované kapie, přidám feferonku, okurku vynechám. Trochu podliji přidám trochu vegety a nakonec lehce zahustím malou lžičkou solamylu rozmíchané v trošce studené vody. Přidávám i česnek. Za 1 :-)

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2010 16:51

    vyborné,dělala jsem jídlo pro 17 lidí a všichni si to chválili.Mňamka

  • petr fff
    petr fff |

    2. 5. 2009 20:32

    chutné,rychlé a velmi dobré.vynechal jsem okurku a dal na topinku

  • Kateřina
    Kateřina |

    28. 6. 2008 18:57

    Zrovna jsem dojedla,je to rychlé a skutečně moc dobré..

  • mamka rebelka
    mamka rebelka |

    12. 10. 2007 16:07

    J e to opravdu moc fajn povedlo se to

  • Anonym
    Anonym |

    25. 8. 2007 10:40

    recept

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 7. 2007 19:07

    Janka, u nás sa vraví, že ostré jedlo páli 2x :)))

  • Jana V.
    Jana V. |

    27. 7. 2007 03:18

    O ostrém jídle se u nás říká,že tak pálí,že by narovnalo i kudrnaté vlasy.Už jsem vařila mnohokrát,nejvíc nám to vážně chutná s topinkami.

  • Helena Breburdova
    Helena Breburdova |

    7. 2. 2007 16:36

    Výborné,moc jsme si pochutnali,díky za prima recept.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    1. 2. 2007 16:18

    Tak feferonku jsem dala opatrně jenom jednu (ale i s jádry) a musím říci, že se mi potí i palce u nohou. Ale jinak velmi pikantní (tu okurku jsem taky vynechala).

  • Haggi Haggi
    Haggi Haggi |

    7. 9. 2006 17:53

    Na to ze moc nevařím,tak se mi to vcelku povedlo.Jenom s tím chilli jsem to trošku přehnal,ale o mě je známo že mám hubu z plechu,tak jsem to vydržel:-D

  • Jana
    Jana |

    12. 8. 2006 10:08

    Dobré,jen ty okurky mi v tom nechutnaly,příště dám místo nich čerstvou papriku.Naloženou kapii jsem dávala také.Chutné s topinkami nebo americkými bramborami.

  • Titus
    Titus |

    11. 8. 2006 17:27

    Je to bašta!!!!Jinak se toto jídlo nedá nazvat.

  • Jirka
    Jirka |

    3. 8. 2006 15:15

    Musim říci, že tohle jídlo je opravdu dobrý! A zvladne ho i clověk, kterej toho moc nenavaří.. Pokud nejni k dispozici sterilovana zelenina, lze pouzit i syrovou papriku a rajcata, jen o neco dele podusit.. Cesnek i mleta paliva paprika se osvedcily, diky za radu.. Pokud to presto pak nema ten smrnc, doporucuji opatrne davkovat tabasco a dovede se to k dokonalosti.. ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    29. 7. 2006 17:11

    a z kuřátka to jde taky - pro ty co si hlídaj cholesteról :o)

  • Soňa B.
    Soňa B. |

    29. 7. 2006 11:16

    Je to vynikající, doporučuji.

  • Petra
    Petra |

    28. 7. 2006 22:12

    Asi před 2 roky,jsem tento recept objevila v kuchařce,je moc dobrý a rychlý,jen tam nedávám chilli papričky

  • Ladian
    Ladian |

    8. 5. 2006 13:15

    Recept je dobrý, jen jsem to ještě vylepšil dvěma stroužky česneku.. A bylo to super, moc jsme si pochutnali.

  • Jarda
    Jarda |

    28. 4. 2006 16:49

    Super recept !!!!Je to dobrota, diky za napad.Jarda

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2005 11:54

    Taky jsem ho zkoušela.Doma hned jídlo poznaliže ho už jedli v restauraci.A chutnalo!

  • Ladif
    Ladif |

    2. 6. 2005 15:53

    příloha malé bramboráčky perfektní!

  • Anonym
    Anonym |

    9. 5. 2005 16:34

    Katův šleh jsme podávali s bramborovými plackami a je to výborné!

  • Radka Macháčková
    Radka Macháčková |

    9. 5. 2005 09:00

    Musím říci, že to je výborné! A pokud nemáte po ruce mlété chilli papričky - nezoufejte. Při přípravě tohoto pokrmu můžete použít i mletou pálivou papriku. Sama jsem to vyzkoušela a na chuti to nic nezkazí.