Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 200
      g těstoviny orzo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      l kuřecí vývar
    • 100
      g mražený hrášek
    • 500
      g kuřecí játra
    • 3
      hrst bazalka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks česnek
    • 100
      g strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji osmažte cibulku a až bude zlátnout, přisypte k ní nakrájenou mrkev, petržel a oloupaná rajčata, vše orestujte a zalijte vývarem. Přidejte povolený hrášek a vařte zhruba 20–25 minut. Z jater odstraňte blány a rozmixujte je nahrubo. Do směsi přidejte pokrájenou bazalku, vejce, česnek, strouhanku a špetku pepře a soli.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Tvořte pravidelné kuličky, které najednou vhoďte do polévky a vařte 8–10 minut. Do talířů připravte uvařené orzo těstoviny a polévkou s knedlíčky je zalijte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: