Houbový guláš na smetaně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g houby čerstvé - hřiby, křemenáče, růžovky, klouzky nebo směs
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 250
      ml smetana nebo mléko
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nákrájené houby, na kostky nakrájený brambor a na kousky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme podlejeme vodou, nebo vývarem. Dusíme do měkka. Zalejeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali trochu polohrubé mouky. Dochutíme velkou lžící plnotučné hořčice a ještě chvíli povaříme.
2
Podáváme sypané strouhaným sýrem. Nejlepší přílohou je tmavý chléb.

Komentáře k receptu

  • nora
    nora |

    31. 8. 2013 21:28

    Tak uvareno paprika nebyla ale i. Tak je to dobré :-)

  • Hana  N.
    Hana N. |

    31. 1. 2008 10:04

    Klidně tam tu hořčici dejte, protože to není čistý guláš, je tam smetana. Tím celá ta omáčka dostane tu správnou chuť.

  • Lenka B
    Lenka B |

    1. 11. 2007 10:23

    Jen mám dotaz, dávali jste tam tu hořčici?Neumím si moc představit hořčici v guláši...

  • Wendy
    Wendy |

    4. 10. 2007 21:10

    Moooc dobré, dávám za 1! Sice jsem nesýpala sýrem, ale za to jsem přidala (dle doporučení p. Špičky) 1 pálivou papričku. Opravdu velmi chutné. :-)

  • petr M
    petr M |

    28. 9. 2007 13:31

    Taky jsem ho dneska zkoušel a je super fakt špička

  • lidka
    lidka |

    24. 9. 2007 12:00

    tak jsem ten gulasek uvarila a je to opravdu vyborny i ma skoro 5 leta dcera to jedla.

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    21. 9. 2007 16:19

    Díky za dobrý tip, zrovna jsem přemýšlela co s tou úrodou budu dělat. Gulášek je mňam, dala jsem víc brambor a i bez sýra je fakt super.

  • laxx
    laxx |

    10. 9. 2007 19:16

    2 Lenka S: já bych tomu říkal plecko na houbách, ale věřím, že to nebude špatné :-D

  • Anonym
    Anonym |

    8. 9. 2007 21:52

    Ale fuj

  • Lenka S
    Lenka S |

    7. 9. 2007 12:26

    Teď jsem dojedla gulášek podle vašeho receptu. Přidala jsem tam vepřové plecko a houbové koření a byl naprosto výborný. Děkuji

  • Petra Kvasničková Jindřichová
    Petra Kvasničková Jindřichová |

    11. 9. 2006 11:52

    Gratuluji k výbornému receptu! Chutnal i 4 letému synovi, takže jsme si všichni pošmákli.

  • Rostisalv Špička
    Rostisalv Špička |

    28. 8. 2006 12:27

    Tak recet je dobrý a velice mi chutnal a doporučuji dat tam ještě vyvařit palivou papriku či čili papričku je to pak pikantnější ale nezapomeňte ji vytahnout.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    30. 5. 2006 15:03

    Už aby houbičky rostly..o))