• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
    Napište svůj komentář k receptu

    Harlekýn s pařížskou šlehačkou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Harlekýn s pařížskou šlehačkou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        hrnek polohrubá mouka
      • 1
        hrnek moučkový cukr
      • 1
        hrnek olej
      • 1
        hrnek mléko
      • 3
        lžíce kakao
      • 2
        ks vejce
      • 1,50
        balíček prášek do pečiva
      • kompotované mandarinky na ozdobu
      • čokoláda na ozdobu
    • Pařížská šlehačka
      • 1
        kelímek smetana ke šlehání
      • 3
        lžíce kakao
      • 2
        lžíce cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
    2
    Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
    3
    Smetanu, kakao a cukr svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
    4
    Dort zdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou, mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.
    5
    Tento moučník vypadá opravdu krásně a neméně vyborně také chutná!
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Harlekýn

    Harlekýn

    Dort Harlekýn

    Dort Harlekýn

    Pařížský dort - Harlekýn

    Pařížský dort - Harlekýn

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • alena kubna | 8. 9. 2011 22:48

      Recept jsem vyzkoušela nemá chybu,prostě vynikající

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 20. 4. 2007 13:13

      Určitě Jana udělala chybu, že vařila v " mlékovaru ", tam to prostě nebublá a to není to správné provaření - 2-3 minuty.Kačenko peču vždy velký dort, a pokud je nás méně, tak dort vydrží v lednici i 3 dny a šlehačka nespadne, nedávám žádný ztužovač. Naposledy jsem měla šlehačku od firmy OLMA, bílo-žlutá krabička, byla super, během 5minut vyšleháno 6 šlehaček.

    • kačenka
      kačenka | 21. 10. 2006 13:43

      Chtěla bych se zeptat zda šlehačka na dortu do druhého dne nespadne?Jestli prostě vydrží tak pěkně nazdobená na dortu jako na kupovaném.Slyšela jsem,že se má do ní přidávat nějaký ztužovač je to pravda?Máte s tím někdo zkušenosti?Poraďte mi prosím.Děkuji

    • Jana Kozojedová
      Jana Kozojedová | 11. 1. 2006 10:22

      Máte pravdu, omlouvám se. Olej zašleháme ke žloutkům s cukrem.V případě, že šlehačka neztuhla se opravdu jedná nejspíš o chybu výrobku...

    • Lenka M
      Lenka M | 6. 1. 2006 22:46

      v postupu se někde stratil olej?

    • Di
      Di | 3. 1. 2006 11:32

      Chybu jste asi neudělala nikde. Někdy se stane, že svařená - ale i nesvařená - šlehačka nejde ušlehat - takže chyba bude spíše v ní než ve Vašem postupu. Zkuste jiného výrobce a raději šlehačku obyčejnou než trvanlivou.

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 3. 1. 2006 09:36

      Tak nevím,kde jsem udělala chybu,ale pařížská šlehačka zůstala tekutá,ne a ne se ušlehat,tak jsem to vzdala :-( smetanu 33%,cukr,a kakao jsem svařila v pudinkovém hrnci (vodní lázeň),nechala do druhého dne a nic.Poraďte mi někdo ,jak to děláte,prosím....

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Kakao Kompotované mandarinky Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Římský salát s rajčaty a olivami

    Římský salát s rajčaty a olivami

    Boloňské špagety po anglicku

    Boloňské špagety po anglicku

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Bůčkové závitky se zelím

    Bůčkové závitky se zelím

    Trojbarevný koláč naší babičky

    Trojbarevný koláč naší babičky

    Minipizzy

    Minipizzy

    Brambory na paprice jako příloha

    Brambory na paprice jako příloha

    Kotlety na houbách III.

    Kotlety na houbách III.

    Pařížské řezy ....Danča

    Pařížské řezy ....Danča

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    82
    Cheesecake do skleničky
    Cheesecake do skleničky
    50
    Jablkový koláč ve skleničce
    Jablkový koláč ve…
    29
    Kokosové tiramisu
    Kokosové tiramisu
    28
    Pikantní zelí s klobáskou
    Pikantní zelí s klobáskou
    22
    Alibábovka
    Alibábovka

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    • Recepty.cz
    • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí