Gratinovaná játra

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: dl

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g játra drůbeží
    • 350
      g žampiony
    • 150
      g cibule
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 400
      g těstoviny menší
    • 100
      g ementál nebo jiný tvrdý sýr (pro lepší chuť až 250g)
    • máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Játra umyjeme, nadrobno nasekáme, žampiony a cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Žampiony opečeme na másle, přidáme cibuli a společně dusíme. Přimícháme játra, opečeme, čas od času podlejeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Vmícháme smetanu, vaříme do zhoustnutí, dochutíme solí a pepřem.
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Do vymazané formy dáme těstoviny, na ně rozdělíme játra se žampiony, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mephisto
    Mephisto |

    4. 12. 2010 12:25

    Skvělé jídlo. Žampionů jsem dál méně, ale chutná to výborně.

  • Petr Novotný
    Petr Novotný |

    18. 5. 2009 15:36

    Nejbáječnější recept, který jsem tu vyzkoušel. Jen drobná obměna - nic nevrstvím, směs smíchám s těstovinami a 100g sýru, na pekáčku dalšími 100g posypu a pak teprve zapékám..