Fazolky na smetaně II.

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg fazolové lusky
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      ks rajče
    • 0,5
      ks zelená paprika
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • sůl
    • 2
      lžíce zeleninové lečo místo rajčete a papriky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné lusky šikmo překrájíme a uvaříme ve slané a octem okyselené vodě do měkka.
2
Uděláme si světlou jíšku (olej, mouka) utřeme česnek a vmícháme do jíšky a vše přidáme k uvařeným luskům.
3
Pokrm doplníme rajčetem a paprikou, nebo lečem a asi 10 minut dovaříme.
4
Nakonec vmícháme smetanu prohřejeme a podáváme se slaným pečivem nebo s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    26. 10. 2010 17:11

    Dělám z fazolek v konzervě, je to rychlejší a jednodušší a nedávám lečo. S bramborem je to vcelku "zdravé" a rychlé.

  • di
    di |

    27. 2. 2005 11:24

    Myslím, že se tomu slangově říká "strůčí" tady v moravskoslezském kraji. Bez leča a rajčat. Výborné s malým brambůrkem a jedním párkem.