• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Drožďové knedlíčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Drožďové knedlíčky

    autor: haluška50
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 43
    doba přípravy: 15 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Drožďové knedlíčky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kostka droždí
      • 5
        lžíce polohrubá mouka
      • 50
        g máslo
      • 1
        ks cibule
      • 2
        lžíce strouhanka
      • 1
        ks vejce
      • sůl
      • bylinky dle chuti

    Postup přípravy receptu

    1
    Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita.
    2
    Přisypeme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme a necháme vychladnout.
    3
    Poté přidáme mouku strouhanku, vejce sůl, popř. bylinky a koření dle chuti.
    4
    Tvarujeme malé knedlíčky či noky a zaváříme tak 5 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Drožďové knedlíčky - kořeněné

    Drožďové knedlíčky - kořeněné

    Drožďové knedlíčky do polévky

    Drožďové knedlíčky do polévky

    Jablkové knedlíčky

    Jablkové knedlíčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • ALENA
      ALENA | 14. 5. 2016 12:14

      Můžete mi, prosím, poradit, proč se mi knedlíčky rozvařují? :-(

    • Ája
      Ája | 17. 5. 2014 18:22

      moc dobré:-) já dávám ještě česnek.:-) díky

    • Jana
      Jana | 8. 5. 2014 10:44

      Musim rict,ze u nas jime vsechno ale tak casto jsem knedlicky snad nikdy nedelala.Vyborny !!!

    • MarPac | 4. 5. 2014 18:02

      Davam za jedna, skvely a hlavne mi je ji i pritel a to je co rict :-D

    • Hel
      Hel | 22. 1. 2014 12:43

      Skvělý recept, můj synek (1,5r) ještě nikdy tak vášnivě nejedl, sám si na vidličku napichoval knedlíky, až se mu dělaly boule za ušima!! Skvělý a rychlý recept. Trochu jsem upravila dávkování na 2 kostky droždí (aby to mělo vážně grády! :-D )-a proto pak mouky a strouhanky vždy o lžíci víc, cibule 1,5, vejce stačilo jak je psáno 1ks. Na koulení jsem si moučnila ruce v mouce. Mňam! :-P <3

    • longchamp graphite
      longchamp graphite | 26. 5. 2013 20:21

      It's hard to find well-informed people on this subject, however, you seem like you know what you're talking about! Thanks [url=http://longchamps-lm9.webnode.fr/]longchamp graphite[/url]

    • Klára
      Klára | 18. 12. 2012 15:52

      vynikajici!!povedly se!dávám za1* :-)

    • Mojenka
      Mojenka | 4. 12. 2012 12:41

      Právě mě hřejí v bříšku... :) Sice jsem do nich nedala tu mouku, ale i tak moooc dobré. Přidala jsem česnek. ;)

    • biggi-smajlik
      biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:24

      Já nejsem zrovna polívkový typ ale tohle je vážně Mňamka! ;-)

    • pippiva
      pippiva | 29. 3. 2011 15:00

      Drozdovou pomazanku ze skolni jidelny mam zive v pameti... :-$ . Ale tyto knedlicky budu muset zkusit, s vekem se zmenily i chute. Pridavam do "fronty" receptu na vyzkouseni 8-)

    • segruska
      segruska | 29. 3. 2011 14:23

      Vyzkoušeno, snědeno, vychváleno! :) Trochu jsem se bála, jako malá jsem nenáviděla drožďovou pomazánku ve školní jídelně, ale tyhle knedlíčky jsou vážně úžasné. Přidala jsem podle Bacule česnek a chutnaly i drahé polovičce, které jsem až po kompletním snědení oznámila, co to vlasntně bylo. I pak se drahý dožadoval, abych je do polévky udělala zase. Moc děkuji za recept! :-*

    • werwerwer
      werwerwer | 23. 2. 2011 13:50

      rwerwrwerwerwewewe <:-) :-S <3 :-| :-| wewwwewewewewewe

    • Tereza T
      Tereza T | 16. 12. 2010 14:47

      PRDOPEČ - PRášek DO PEČiva 8-)

    • lajda
      lajda | 15. 12. 2010 20:32

      Co je to prdopec ? zni to smradlavje , mozna je to nejake koreni ktere neznam . :-( :-\

    • jakub
      jakub | 13. 12. 2010 12:11

      :-$ je to divnej recept tak myslím že je to hnuj :-$ :-$ :-(

    • Bacula ----
      Bacula ---- | 8. 7. 2009 12:39

      Dělala jsem je, manžel nevěděl, že jsou drožďové, protože by je neurčitě nechtěl, už když jsem měla tu hmotu, tak se ptal, co to tak krásně voní a v polévce si je pochvaloval.Dělala jsem bez mouky, dala jsem česnek, vegetu a majoránku, určitě zopakuji.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 16. 1. 2009 16:19

      Já je dělám zas na malém množství tuku, opražím droždí do růžova,pak stáhnu ze sporáku,vmíchám jedno vejce,trošku mléka,sůl,pepř, česnek,strouhanka,na špičku nože prdopeč,chvíli nechám ležet,ona ta strouhanka nasákne mléko,udělám potřebnou hustotu a pak zkouším do polévky..

    • Marsí ***
      Marsí *** | 15. 1. 2009 22:20

      No dámy...vařila jsem už kde co, ale červenám se a přiznávám, že drožďové knedlíčky ještě ne. Je to tím, že droždí prostě jinak než v těstě nepozřu. Přesto je vyzkouším, protože mně navnadila kolegyně, která je měla v práci v polévce (samozřejmě domácí) a když mně konečně přesvědčila, abych je zkusila, nelitovala jsem. Takže provedu pokus a udělám je..:-)))

    • Vladislava Smetakova
      Vladislava Smetakova | 14. 1. 2009 23:20

      Také je používám.Dělám polévku rychlovku,jen dám do vývaru (používám magi kostky) zmraženou zeleninu na svíčkovou,nechám projít varem a přes tvořítko na halušky přidám kvasnicové těsto a zavařím.Je to rychlé a dobré.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 22. 1. 2007 06:56

      Drožďové knedlíčky jsem udělala- bez mouky, jen se strouhankou a vejcem, přidala jsem pepř,majoránku a česnek a byly moc dobré.Díky Janě za nápad se zamražováním, připravila jsem větší množství(z 5 kostek) a už mám tedy i zamraženo!Za jedna.

    • Hana Pelešková
      Hana Pelešková | 21. 1. 2007 13:54

      Když se droždí rozpustí, nechám ho ještě chvíli, za stálého míchání opět ztuhnout. Droždí potom už není aktivní a tudíž po něm nejsou ani větry, přičemž jeho hodnota je zachovaná. Dávám do nich taky česnek a majoránku a zahušťuji strouhankou.

    • mia
      mia | 17. 1. 2007 16:25

      výborné, úžasné, lepčí než játrové,akorát po nich kapku větrněji:-)

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 16. 1. 2007 09:29

      Jani, kupuju v Makru celou kilovku droždí a už několikrát jsem dělala z celého kila, jinak dělám z půlky. Syn na talíři nemá polívku,jen knedlíčky. Zajímavý, že drožďovou pomazánku nejí. Takže fakt nejste "nenormální". :-))))))))

    • Jana H.
      Jana H. | 15. 1. 2007 17:08

      Milé dámy, u nás se dělají tyto knedlíčky ze 400 G kvasnic. Je to asi do 5 l polévky. Musím přiznat , že jsem dceru od toho vyháněla, protože jkich vždycka půlka zmizela ještě za syrova. Je již vdaná, takže je teď klídek. Jednou se mě jedna stará paní ptala, na co to že kupuji takové množství. Když jsem jí řekla, že na knedlíčky, divila se,že je nikdy nedělala. Podotýkám, že když ty zatracené kvasnice jdu kupovat, že se stydím, připadám si nenormální, ale když jsou tak dobré, tak to nekupte, že? Taky dělám jen ze strouhánky a všechno ostatní jako do sekané.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:53

      Tak jako Jana a Zdeňka vynechávám mouku a zahušťuju jen strouhankou, samozřejmě tam musí být česnek. Nedělám knedlíčky, ale těsto protlačuji přes haluškovací síto rovnou do polévky a krátce povařím.

    • Jana
      Jana | 15. 1. 2007 11:47

      Já také nedávám vůbecv mouku a zahušťuji jen strouhankou. Česnek je skoro snad až nutný a droždí by se mělo míchat na tuku nejméně tak dlouho, až zpění a začne vonět. Naše rodina tyhle knědlíčky zbožňuje do zeleninových polévek (ale nejn) a tak když je dělám, tak nejméně z 5-6 kostek, jdou výborně zmrazovat a pak házet do polévek dle potřeby vë mrzlém stavu. A o tom, že budou v jídle drožďové knedlíčky se s žádným novým strávníkem nebavím předem, lidíé mají k droždí odpor ze školních jídelen a táborových pomazánek a odmítají to předem a přitom jsou všichni velmi příjemně překvapení.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 15. 1. 2007 11:35

      Taky dělám knedlíčky bez mouky jenom se strouhankou.I u nás je mládež Inko nejdříve odmítala,ale když jsem jim řekla,jak jsou výborné proti akné,vyžadují je často.A často dělám i drožďovou pomazánku a taky se ji naučili jíst.

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 15. 1. 2007 11:10

      Já je dělám do zeleninové polévky, taky minimálně ze dvou kostek droždí , s česnekem a majoránkou a hlavně - nedávám vůbec mouku, zahušťuji jen strouhankou.

    • Kateřina Lašáková
      Kateřina Lašáková | 15. 1. 2007 11:06

      Dělávám je do porkové polévky. Jsou výborné, výrazné chuti. Jen je dělám ze 2 kostek droždí a přidávám ještě česnek.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 15. 1. 2007 11:00

      Jsou výborné, přidám ještě kousek česneku a petrželku. Droždí ještě po rozpuštění míchám, až znovu zhoustne.

    • inka machackova
      inka machackova | 15. 1. 2007 09:41

      Taky dělávm,jsou výborné-ale naše mládež je moc nemusí.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
    Polévky Zavářky do polévek Oběd Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Cibule Droždí Máslo Polohrubá mouka Strouhanka Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Žravé řezy

    Žravé řezy

    Tiramisu s banánem

    Tiramisu s banánem

    Třešňové rizoto

    Třešňové rizoto

    Šunková pomazánka

    Šunková pomazánka

    Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

    Pomerančová marmeláda pro domácí…

    Cibulovo-česneková plec

    Cibulovo-česneková plec

    Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

    Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

    Pudinkové šátečky

    Pudinkové šátečky

    Smažené špagety se sýrem

    Smažené špagety se sýrem

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    25
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    24
    Míša řezy
    Míša řezy
    23
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    22
    Avokádová pomazánka
    Avokádová pomazánka

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Drožďová pomazánka s pepřem
    Drožďová pomazánka s pepřem
    Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
    Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
    Drožďová zavářka
    Drožďová zavářka
    Drožďové knedlíčky - kořeněné
    Drožďové knedlíčky - kořeněné
    Drožďové knedlíčky do polévky
    Drožďové knedlíčky do polévky
    Dršťková polévka
    Dršťková polévka
    • Recepty.cz
    • Drožďové knedlíčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí