Drožďové knedlíčky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 25
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka droždí
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita.
2
Přisypeme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme a necháme vychladnout.
3
Poté přidáme mouku strouhanku, vejce sůl, popř. bylinky a koření dle chuti.
4
Tvarujeme malé knedlíčky či noky a zaváříme tak 5 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ALENA
    ALENA |

    14. 5. 2016 12:14

    Můžete mi, prosím, poradit, proč se mi knedlíčky rozvařují? :-(

  • Ája
    Ája |

    17. 5. 2014 18:22

    moc dobré:-) já dávám ještě česnek.:-) díky

  • Jana
    Jana |

    8. 5. 2014 10:44

    Musim rict,ze u nas jime vsechno ale tak casto jsem knedlicky snad nikdy nedelala.Vyborny !!!

  • MarPac
    MarPac |

    4. 5. 2014 18:02

    Davam za jedna, skvely a hlavne mi je ji i pritel a to je co rict :-D

  • Hel
    Hel |

    22. 1. 2014 12:43

    Skvělý recept, můj synek (1,5r) ještě nikdy tak vášnivě nejedl, sám si na vidličku napichoval knedlíky, až se mu dělaly boule za ušima!! Skvělý a rychlý recept. Trochu jsem upravila dávkování na 2 kostky droždí (aby to mělo vážně grády! :-D )-a proto pak mouky a strouhanky vždy o lžíci víc, cibule 1,5, vejce stačilo jak je psáno 1ks. Na koulení jsem si moučnila ruce v mouce. Mňam! :-P <3

  • longchamp graphite
    longchamp graphite |

    26. 5. 2013 20:21

    It's hard to find well-informed people on this subject, however, you seem like you know what you're talking about! Thanks [url=http://longchamps-lm9.webnode.fr/]longchamp graphite[/url]

  • Klára
    Klára |

    18. 12. 2012 15:52

    vynikajici!!povedly se!dávám za1* :-)

  • Mojenka
    Mojenka |

    4. 12. 2012 12:41

    Právě mě hřejí v bříšku... :) Sice jsem do nich nedala tu mouku, ale i tak moooc dobré. Přidala jsem česnek. ;)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 13:24

    Já nejsem zrovna polívkový typ ale tohle je vážně Mňamka! ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    29. 3. 2011 15:00

    Drozdovou pomazanku ze skolni jidelny mam zive v pameti... :-$ . Ale tyto knedlicky budu muset zkusit, s vekem se zmenily i chute. Pridavam do "fronty" receptu na vyzkouseni 8-)

  • segruska
    segruska |

    29. 3. 2011 14:23

    Vyzkoušeno, snědeno, vychváleno! :) Trochu jsem se bála, jako malá jsem nenáviděla drožďovou pomazánku ve školní jídelně, ale tyhle knedlíčky jsou vážně úžasné. Přidala jsem podle Bacule česnek a chutnaly i drahé polovičce, které jsem až po kompletním snědení oznámila, co to vlasntně bylo. I pak se drahý dožadoval, abych je do polévky udělala zase. Moc děkuji za recept! :-*

  • werwerwer
    werwerwer |

    23. 2. 2011 13:50

    rwerwrwerwerwewewe <:-) :-S <3 :-| :-| wewwwewewewewewe

  • Tereza T
    Tereza T |

    16. 12. 2010 14:47

    PRDOPEČ - PRášek DO PEČiva 8-)

  • lajda
    lajda |

    15. 12. 2010 20:32

    Co je to prdopec ? zni to smradlavje , mozna je to nejake koreni ktere neznam . :-( :-\

  • jakub
    jakub |

    13. 12. 2010 12:11

    :-$ je to divnej recept tak myslím že je to hnuj :-$ :-$ :-(

  • Bacula ----
    Bacula ---- |

    8. 7. 2009 12:39

    Dělala jsem je, manžel nevěděl, že jsou drožďové, protože by je neurčitě nechtěl, už když jsem měla tu hmotu, tak se ptal, co to tak krásně voní a v polévce si je pochvaloval.Dělala jsem bez mouky, dala jsem česnek, vegetu a majoránku, určitě zopakuji.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    16. 1. 2009 16:19

    Já je dělám zas na malém množství tuku, opražím droždí do růžova,pak stáhnu ze sporáku,vmíchám jedno vejce,trošku mléka,sůl,pepř, česnek,strouhanka,na špičku nože prdopeč,chvíli nechám ležet,ona ta strouhanka nasákne mléko,udělám potřebnou hustotu a pak zkouším do polévky..

  • Marsí ***
    Marsí *** |

    15. 1. 2009 22:20

    No dámy...vařila jsem už kde co, ale červenám se a přiznávám, že drožďové knedlíčky ještě ne. Je to tím, že droždí prostě jinak než v těstě nepozřu. Přesto je vyzkouším, protože mně navnadila kolegyně, která je měla v práci v polévce (samozřejmě domácí) a když mně konečně přesvědčila, abych je zkusila, nelitovala jsem. Takže provedu pokus a udělám je..:-)))

  • Vladislava Smetakova
    Vladislava Smetakova |

    14. 1. 2009 23:20

    Také je používám.Dělám polévku rychlovku,jen dám do vývaru (používám magi kostky) zmraženou zeleninu na svíčkovou,nechám projít varem a přes tvořítko na halušky přidám kvasnicové těsto a zavařím.Je to rychlé a dobré.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    22. 1. 2007 06:56

    Drožďové knedlíčky jsem udělala- bez mouky, jen se strouhankou a vejcem, přidala jsem pepř,majoránku a česnek a byly moc dobré.Díky Janě za nápad se zamražováním, připravila jsem větší množství(z 5 kostek) a už mám tedy i zamraženo!Za jedna.

  • Hana Pelešková
    Hana Pelešková |

    21. 1. 2007 13:54

    Když se droždí rozpustí, nechám ho ještě chvíli, za stálého míchání opět ztuhnout. Droždí potom už není aktivní a tudíž po něm nejsou ani větry, přičemž jeho hodnota je zachovaná. Dávám do nich taky česnek a majoránku a zahušťuji strouhankou.

  • mia
    mia |

    17. 1. 2007 16:25

    výborné, úžasné, lepčí než játrové,akorát po nich kapku větrněji:-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    16. 1. 2007 09:29

    Jani, kupuju v Makru celou kilovku droždí a už několikrát jsem dělala z celého kila, jinak dělám z půlky. Syn na talíři nemá polívku,jen knedlíčky. Zajímavý, že drožďovou pomazánku nejí. Takže fakt nejste "nenormální". :-))))))))

  • Jana H.
    Jana H. |

    15. 1. 2007 17:08

    Milé dámy, u nás se dělají tyto knedlíčky ze 400 G kvasnic. Je to asi do 5 l polévky. Musím přiznat , že jsem dceru od toho vyháněla, protože jkich vždycka půlka zmizela ještě za syrova. Je již vdaná, takže je teď klídek. Jednou se mě jedna stará paní ptala, na co to že kupuji takové množství. Když jsem jí řekla, že na knedlíčky, divila se,že je nikdy nedělala. Podotýkám, že když ty zatracené kvasnice jdu kupovat, že se stydím, připadám si nenormální, ale když jsou tak dobré, tak to nekupte, že? Taky dělám jen ze strouhánky a všechno ostatní jako do sekané.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    15. 1. 2007 15:53

    Tak jako Jana a Zdeňka vynechávám mouku a zahušťuju jen strouhankou, samozřejmě tam musí být česnek. Nedělám knedlíčky, ale těsto protlačuji přes haluškovací síto rovnou do polévky a krátce povařím.

  • Jana
    Jana |

    15. 1. 2007 11:47

    Já také nedávám vůbecv mouku a zahušťuji jen strouhankou. Česnek je skoro snad až nutný a droždí by se mělo míchat na tuku nejméně tak dlouho, až zpění a začne vonět. Naše rodina tyhle knědlíčky zbožňuje do zeleninových polévek (ale nejn) a tak když je dělám, tak nejméně z 5-6 kostek, jdou výborně zmrazovat a pak házet do polévek dle potřeby vë mrzlém stavu. A o tom, že budou v jídle drožďové knedlíčky se s žádným novým strávníkem nebavím předem, lidíé mají k droždí odpor ze školních jídelen a táborových pomazánek a odmítají to předem a přitom jsou všichni velmi příjemně překvapení.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    15. 1. 2007 11:35

    Taky dělám knedlíčky bez mouky jenom se strouhankou.I u nás je mládež Inko nejdříve odmítala,ale když jsem jim řekla,jak jsou výborné proti akné,vyžadují je často.A často dělám i drožďovou pomazánku a taky se ji naučili jíst.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    15. 1. 2007 11:10

    Já je dělám do zeleninové polévky, taky minimálně ze dvou kostek droždí , s česnekem a majoránkou a hlavně - nedávám vůbec mouku, zahušťuji jen strouhankou.

  • Kateřina Lašáková
    Kateřina Lašáková |

    15. 1. 2007 11:06

    Dělávám je do porkové polévky. Jsou výborné, výrazné chuti. Jen je dělám ze 2 kostek droždí a přidávám ještě česnek.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    15. 1. 2007 11:00

    Jsou výborné, přidám ještě kousek česneku a petrželku. Droždí ještě po rozpuštění míchám, až znovu zhoustne.

  • inka machackova
    inka machackova |

    15. 1. 2007 09:41

    Taky dělávm,jsou výborné-ale naše mládež je moc nemusí.