Čočková zelňačka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve spaříme houby a přidáme k předem namočené čočce spolu s trochou kminu a bobkovým listem a vše uvaříme do poloměkka.
2
Dále přidáme zelí a dovaříme. Rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu zaprášíme moukou a přidáme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme.
3
Do této směsi přidáme papriku, zalijeme horkou vodou a promícháme. Přidáme k čočce se zelím a dle chuti osolíme a chvilku provaříme
4
Podáváme s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sedlar40
    sedlar40 |

    25. 3. 2011 20:22

    perfektní

  • Anonym
    Anonym |

    21. 1. 2006 15:07

    Naprosto vynikající!!! Dala jsem papriku pálivou!

  • Anonym
    Anonym |

    23. 10. 2005 19:59

    moc jsem kombinaci cocky a zeli neverila, ale bylo to dobre:)

  • Motek
    Motek |

    26. 9. 2005 16:12

    Prstoze to vsichni chvalite, a take ze "kde je cocka" tak ja se po tom utlucu, ale ssi jsem to zeli mel predem proplachnout.Mam to kyseli jak svina. Snad to priste dopadne lip.

  • Veronika
    Veronika |

    17. 8. 2005 13:52

    Nechutnala jsem, ale u nás doma se po tomto receptu vždycky jen zapráší - jen místo slaniny máme vyzkoušenou pikantní klobásku, vždycky vaříme zásobu tak na 2 dny

  • Jana H.
    Jana H. |

    4. 12. 2004 13:55

    Malinko jsem ji změnila: místo slaniny jsem dala vařit uzené kosti a na konec přidala kapičku octa. Dcera se už ptala jestli zbude pro ni ještě na zítra.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 11. 2004 16:12

    Výborná,leč trochu výbušná směs - ta čočka se zelím, kdo má problémy se zácpou, tak je zaručeně mít už nebude, ale jinak fakt dobrá.

  • HANKA
    HANKA |

    26. 11. 2004 10:36

    Je dobrá,dala jśem malinko mletých feferonek.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    24. 11. 2004 18:50

    Polévka je moc dobrá,kdybych měla víc sušených hub, budu ji dělat častěji! Dám ještě tip :skoro každou polévku lze vylepšit zavařením nočků z bílé vinné klobásy, palcem vytlačujeme malé kousky a krátce povaříme - nerozvaří se ;a příjemně svou chutí překvapí.

  • Gabriela
    Gabriela |

    23. 11. 2004 14:40

    jajo13, já si myslím, že když přidáte brambor, nic na chuti této polévky nezkazíte. Ba naopak.Nemusela by se už potom zahušťovat moukou.

  • Alena
    Alena |

    23. 11. 2004 14:06

    Pravda pravda druhý den je ještě lepší, ráda bych věděla jaká je třetí den. To se mi nikdy nepovedlo protože už nezbylo

  • Dana
    Dana |

    23. 11. 2004 12:41

    Výborná. Hlavně druhý den, když se rozleží.

  • jaja 13
    jaja 13 |

    21. 11. 2004 08:35

    Já si neumím představit čočkovou polívku bez brambor. Myslíte, že by šlo je tam přidat??

  • Bařtipán
    Bařtipán |

    20. 11. 2004 11:17

    Naprostá paráda, tohle je moc dobrý recept. Doufám to nezprofanuje Kopál v tandemu s nějakou vyčpělou celebritou hehehehe!

  • Ivana
    Ivana |

    18. 11. 2004 13:52

    Tuto polévku jsem už dělala několikrát a nikdy mě nezklamala, vždy zmizela z hrnce a bylo jí málo.. Tak jí musím zase uvařit.

  • Alena
    Alena |

    10. 11. 2004 12:39

    Je o moc lepší než obyčejná čočková polévka. Přidala jsem trochu pálivé papriky a nemá to chybu...

  • renata safarova
    renata safarova |

    30. 4. 2004 06:44

    Dá se vylepšit smetánkou na závěr !!!

Abecední seznam: