Chlupaté těstoviny

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme. Slaninu nakráníme na kostičky a na pánvi necháme vyškvařit. Přidáme pokrájenou cibuli a syrové maso na kostičky, pokud máme rádi, tak i nakrájenou klobásku. Když je maso měkké, přidáme okapané a pokrájené kysané zelí, smetanu (stačí ta na vaření), několik dílků taveného sýra, popřípadě třeba nivu, eidam a pod. Vaříme do té doby, než se sýry rozpustí a omáčka mírně zhoustne. Potom vše smícháme se scezenými těstovinami a dochutíme kořením, dle vlastního uvážení. Záměrně neuvádím množství surovin, záleží na počtu strávníků a na chuti každého kuchaře.
2
Recept jsem vymyslela včera metodou "co dům dal". Bylo to rychlé a nad očekávání dobré, samozřejmě fantazii se meze nekladou, recept lze různě obměňovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    3. 3. 2009 23:48

    To se mi líbí, to musím zkusit! Kombinace všeho co máme rádi. Kromě toho se mi líbí spíše takovéto návody na zužitkování kde čeho než přesné recepty. O tom vaření v běžné denní domácí praxi přece je! Děkuji!

Abecední seznam: