Česnečka s hovězím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 160 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks brambory typ B
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 7
      stroužek česnek
    • 1
      ks petržel
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      kg hovězí maso
    • 70
      g tvrdý sýr
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • kerblík na dokončení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso zalijte asi 2,5 l vody.
2
Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu. Pak ztlumte a za velmi mírného probublávání vařte 1,5–2 hodiny, až maso změkne.
3
Vývar sceďte, maso nakrájejte na kousky a vraťte do vývaru. Přidejte 5 drcených stroužků česneku, zbylou mrkev nakrájenou na nudličky a brambory nakrájené na kostičky.
4
Vařte, dokud brambory nezměknou. Z toastového chleba odkrojte kůrky a nakrájejte jej na kostičky. Rozložte na plech, vložte do vyhřáté trouby a pečte dokřupava.
5
Posypte polovinou nastrouhaného sýra a dopečte dozlatova.
6
Zbylý česnek nakrájejte na plátky a opečte.
7
Do misek rozdělte polévku. Přidejte česnek, krutony, zbylý sýr nakrájený na plátky a ozdobte bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: