Bylinkový guláš se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová plec
    • 250
      g moravská slanina nebo anglická, vahalova... cca
    • 2
      ks cibule
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn nebo tymián dle chuti
    • 3
      stroužek česnek nasekaný, cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme osmažit pokrájené osolené a opepřené plecko a na kostičky pokrájenou slaninu. Pak přidáme osmažit k masu nasekaný česnek, přidáme i snítku čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu, vše zalijeme vývarem (cca 500 ml) a dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a dle potřeby podléváme. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo jíškou, provaříme, případně ještě dosolíme nebo opepříme.
2
Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Komentáře k receptu

  • Vladislava Malá
    Vladislava Malá |

    27. 11. 2016 13:52

    Byl to gulášek vskutku famózní a tak nemohu jinak než ho všem vřele doporučit. :-)

  • Jitka Žáčková
    Jitka Žáčková |

    18. 7. 2015 05:53

    Guláš byl exkluzivní. Kvůli přítelovi jsem se pekla i s domácím chlebem, protože ho ke guláš má nejradši a úspěch byl zdvojen. Moc děkuji, ráda ho někdy zase udělám.