Na vále dobře vypracujeme vláčné hladké těsto (alespoň 15 minut). Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme plát o síle asi 2 mm. Rádýlkem rozkrájíme na čtverečky, které smažíme do růžova v dostatečném množství tuku tak, aby byly potopené. Vyfouknou se jako peřinky. Teplé obalíme v cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
reny
|6. 2. 2013 13:43
Tak dnes jsem zkoušela podle tohoto receptu. S těstem se špatně pracuje, puchýřky se nevytvořily, takže výsledek je těžké smažené těsto. A ne křehoučké boží milosti, které dělá naše babička. Takže zpět o osvědčeným receptům....
lucinka
|7. 11. 2012 20:40
Moc dobrý recept, ale dělala jsem to na 12 kusů a vyšlo s toho asi 150 malých. :-D Takže plná krabice. :-D :-D :-) :-) :-) :-D :-D
Leník
|11. 1. 2012 11:58
Já tedy sladké nejím ale zkusila sem to pro mou rodinu a prý moc dobré dneska mám nakázáno upéct znovu takže děkuji za recept... ;-)
Hanička
|7. 12. 2007 13:05
Vyzkoušela jsem s tím, že místo vína jsem dala rum. Hodnocení - rychlé a dobré.
Eva Hladíková
|24. 11. 2007 15:07
Moc vám děkuju,děvčata!!Na tenhle předpis sem nějak pozapoměla a to sem měla boží milosti strašně ráda.Maminka je dělala několikrát do roka a vždycky to byl pro nás děti svátek.Je to ohromná mnˇamka,doporučuji vřele a ještě jednou děkuju.
Eva Hladíková
|24. 11. 2007 15:05
Moc vám děkuju,děvčata!!Na tenhle předpis sem nějak pozapoměla a to sem měla boží milosti strašně ráda.Maminka je dělala několikrát do roka a vždycky to byl pro nás děti svátek.Je to ohromná mnˇamka,doporučuji vřele a ještě jednou děkuju.
Lenka Kaňová
|20. 4. 2007 13:21
Moje babička krájela rádýlkem všelijaké tvary. Jak jí to vyšlo z rozváleného kusu. Je to dost mastné, ale jako dítě jsem je měla ráda. Akorát se nepekly na Vánoce, ale někdy jindy. Už přesně nevím, kdy a proč.
Anna
|12. 12. 2006 15:39
Moc dobré cukroví , peču každý rok.
Jaroslava Oumarová
|5. 12. 2006 17:58
Hezké jsou tři velikosti vykrojených kytiček na sobě, smáčknout na prostředku prstem a usmažit. vzniknou růže:-))
E.
|5. 12. 2006 15:04
Jsou výborné, stejný recept mám od své babičky.Sice se musí smažit na dosti silné vrstvě tuku, což moc nemám ráda, ale když se potom obalí v cukru,hmm... :-)