• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč III.
Napište svůj komentář k receptu

Boršč III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 120
      g cibule
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 150
      g mrkev
    • 30
      ml ocet
    • 50
      g petržel
    • petrželka nebo kopr
    • 300
      g hovězí maso
    • bobkový list
    • zakysaná smetana
    • vývar
    • 600
      g červená řepa
    • pepř celý 6 zrnek
    • 600
      g hlávkové zelí
    • 40
      g světlá jíška
    • 30
      g cukr
    • 90
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka, ale i jako lehké hlavní jídlo (večeře).
2
Nejdříve si dáme do osolené vody vařit hovězí maso - vývar z něj potom použijeme na boršč.
3
Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme (nastrouháme na krouhači) na hrubé nudličky. Ve větším kastrolu rozehřejeme 50 g másla, přidáme nakrájenou červenou řepu, zalijeme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 až 40 minut.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

4
Při dušení řepu občas zamícháme. Nakrájenou mrkev, petržel a cibuli dusíme zvlášť na zbylém másle asi 20 minut a na závěr zamícháme do dušené zeleniny cukr.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

5
Do zbývajícího vývaru vložíme na nudličky nakrájené zelí a povaříme je asi 15 minut, potom přidáme udušenou řepu a ostatní zeleninu, jíšku rozmíchanou ve vodě či ve vývaru, pepř, bobkový list a sůl a povaříme společně asi 20 minut.
6
Před podáváním dáme na talíř na kostičky nakrájené hovězí maso, zalijeme hotovým borščem, přidáme lžíci smetany a povrch posypeme drobně nasekanou zelenou petrželí nebo koprem.
7
Poznámka: Místo čerstvé červené řepy můžeme použít sterilovanou červenou řepu. Není potom nutné ji dusit na počátku 30-40 minut, stačí i 15 minut.

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč

Boršč

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

    Dobrůtka :)

  • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

    Dobrůtka :)

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:22

    Buráčkový boršč je vynikající polévka.Já nedusím zeleninu tak dlouho,je to zbytečné, ztrácí se tím spousty vitamínů a pěknou červenou barvu.Na másle podusím cibulku,nastrouhaný celer,mrkev,petržel a červenou řepu,vše čerstvé.Trošku cukru a pod pokličkou bez podlévání nejdéle čtvrt hodiny.Pak dám do základního vývaru,dávám i fazole a párek.Na konci zalít sladkou smetanou,dávám půlku.

  • kiki | 22. 1. 2012 11:33

    Luxusní :)

  • MIGULATKO | 1. 11. 2011 08:53

    MNAMKA MOC DOBRÝ. :-D

  • Nikola | 21. 11. 2010 10:49

    Moc nám chutnalo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Cukr Hlávkové zelí Hovězí maso Máslo Mrkev Ocet Pepř celý Petržel Petrželka Rajský protlak Sůl Světlá jíška Vývar Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

198
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s…
181
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
81
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
79
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový…
68
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč s jehněčím masem
Boršč s jehněčím masem
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
Borůvková buchta
Borůvková buchta
  • Recepty.cz
  • Boršč III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact