Panettone

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné+ na vytření formy
    • 1
      lžička sůl
    • 480
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g rozinky
    • smetana ke šlehání
    • 1
      šálek bílý jogurt
    • 100
      g mandle nahrubo nasekané
    • 10
      g sušené droždí
    • 1
      lžíce citronová kůra strouhaná
    • ořechy
    • 100
      g kandované ovoce
    • sušené ovoce na dokončení
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkový extrakt, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku. Těsto hněťte, dokud nepřestane lepit (je-li třeba přidejte trochu mouky).

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Velkou mísu vytřete máslem, přesuňte do ní bochánek těsta, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
3
Troubu zahřejte na 180 °C. Tři středně velké formy na panettone nebo vymyté plechovky vyložte pergamenovým papírem potřeným máslem, pečícím papírem nebo přímo papírovými formami.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

4
Do těsta zapracujte mandle, rozinky a kandované ovoce, rozdělte je na 3 díly a vytvořte koule. Ty vložte do forem, přikryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut (těsto vykyne nad okraje). Bochníky potřete rozpuštěným máslem a pečte dozlatova (asi 45 minut), testujte špejlí. Před podáváním ušlehejte dotuha smetanu, přelijte jí chleby a posypte ořechy a ovocem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: