Barevné čtyřmaso

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jeni

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso kuřecí řízek - 1ks, kuřecí nebo kachní játra - 150g
    • 600
      g vepřová plec
    • 300
      g mleté maso - hovězí 200-300
    • 2
      ks cibule větší
    • 6
      stroužek česnek
    • solamyl (bramborový škrob) trocha
    • 2
      ks vejce
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • sušená rajčata floky
    • bylinky co dům dal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si na trošce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku a když zezlátne, přidáme najemno nasekaný česnek a necháme provonět. Směs odstavíme a necháme vychladnout.
2
Z vepřové plece a z kuřecího řízku (pokud jsou menší, můžeme dát dva) si uděláme pláty na roládu a pěstí je mírně rozklepneme.
3
Hovězí maso rozmixujeme s několika kostkami ledu na jemno a smícháme se dvěma třetinami připravené cibulky s česnekem, rajčatovými floky, pepřem, solí, jedním celým vajíčkem a bíllkem z druhého, trochou solamylu a bylinkami (u mě vede oregáno).
4
Kachní játra také rozmixujeme na jemno, přidáme žloutek z druhého vejce, solamyl, zbytek cibulky, sůl, pepř a bylinku (u mě rozmarýn).
5
Tyto čtyři vrstvy balíme do rolády - první vystvu tvoří osolený a opepřený vepřový plát, na který rovnoměrně rozložíme hovězí směs. Na ni přide osolený a opepřený kuřecí plát, do kterého zabalíme směs z jatýrek. Roládu upevníme provázkem a na rozpáleném oleji osmahneme, aby se maso zatáhlo.
6
Pečeme v mírnější troubě asi hodinu (podle tloušťky rolády), průběžně otáčíme a podléváme. Na řezu vypadá báječně.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.