• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezerty

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jídla, která se nejčastěji podávají jako sladká tečka na konec. Ovšem neexistují pro to žádná pravidla a s dezerty se můžeme stejně tak setkat k odpolední kávě nebo k snídani. Některé dezerty dají dokonce pojmout jako hlavní sladký chod.

Dezerty existují pečené, nepečené i vařené. Dá se postihnout jediné pravidlo, totiž že se jedná o jídla sladká. v cizině se ovšem lze setkat i s jiným pojetím. Jako desert se například ve Francii nebo Itálii po celém menu servíruje sýr.

Pokud zůstaneme u českého pojetí desertů, máme nespočet možností. Dorty či zákusky patří mezi ty slavnostnějšího typu, koláče a buchty jsou zase oblíbenou snídaní či zakousnutím ke kávě. Mezi teplé sladké dezerty se dají počítat například palačinky nebo vafle.

Bábovky Dorty Muffiny Štrůdly Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Sušenky Cupcakes Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Těsta Sváteční pečení Vánoční cukroví Zdravé pečení a mlsání
60 minut
Italska cokoladova babovka

Italska cokoladova babovka

Smichame vejce s cukrem, pridame mekke maslo s trochou vody. Pak pridame pomalu kakao, mouku, prasek do peciva a vanilinovy cukr. Vse dobre promichame... více o Italska cokoladova babovka

Italská bábovka Margherita

Italská bábovka Margherita

Měkké máslo rozmícháme v misce s cukrem a přidáme žloutky. Bílky umícháme ve sníh s trochou cukru. Pak smícháme máslo se sněhem, přidáme také... více o Italská bábovka Margherita

Osmažená Italská jablka

Osmažená Italská jablka

Oloupeme jablka. Vyjmeme jadřinec a nakrájíme je na silnejší plátky. Uložíme je na talíř a posypeme cukrem. Zpěníme vejce s cukrem, pak přidáme mouku... více o Osmažená Italská jablka

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost... více o Pravé italské tiramisu II.

Ořechová roláda

Ořechová roláda

Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem, přidáme bílek, rum a vypracujeme těsto. Vyválíme jej na plechu. Ušleháme máslo s moučkovým cukrem a... více o Ořechová roláda

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

V míse smícháme cukr, vejce, olej, mléko, kompot (kousky dýně, angrešt, vypeckované třešně, špendlíky, kousky ananasu) a přisypeme mouku s práškem do... více o Kompotová buchta na plech

Perníčky VII.

Perníčky VII.

Ze vše surovin ve vandlíku nebo velké míse zpracujeme rukama tuhé těsto, které zakryjeme alobalem a necháme kolik chceme dní - může být klidně 14 dní ... více o Perníčky VII.

Ořechové řezy VII.

Ořechové řezy VII.

Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, koření, rozemneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout. Vyválíme tenký plát,... více o Ořechové řezy VII.

Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

V míse utřeme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěný vlahý med a tuk. Lopatku mouky prosijeme se sodou bicarbonou a promícháme s kořením. Přidáme do... více o Vánoční perníčky

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Do vychlazeného, rozpuštěného tuku zamícháme sušené mléko, moučkový cukr a vodu. Vypracujeme těsto. Na prkénku z něj vyválíme váleček, který nakrájíme... více o Rafaelo IV.

Listové těsto - jogurtové

Listové těsto - jogurtové

Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme jogurt, žloutky, drobně nakrájený nebo rozehřátý tuk a vypracujeme hladké těsto. Necháme... více o Listové těsto - jogurtové

MOUČNÍKY-Koblihy ll

MOUČNÍKY-Koblihy ll

Z trochu mouky, cukru a droždí uděláme kvásek. Vejce a žloutek ušleháme s cukrem v páře, přidáme mouku, kvásek, sůl, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné... více o MOUČNÍKY-Koblihy ll

Vdolky z bramborového těsta

Vdolky z bramborového těsta

Zaděláme těsto s kváskem, na vále uděláme vdolečky a necháme zkynout pod útěrkou.... více o Vdolky z bramborového těsta

Koláč tvarohový (z drobenky)

Koláč tvarohový (z drobenky)

Vše smícháme a vytvoříme těsto, které rozdělíme na 2 poloviny a dáme ztuhnout do ledničky. Na vymazaný plech nastrouháme 1.část těsta, na kterou dáme... více o Koláč tvarohový (z drobenky)

60 minut
Biskupský chlebíček VII.

Biskupský chlebíček VII.

Bílky ušleháme s částí cukru, jemně přimícháme zbylý cukr, mouku, nakrájené kandované ovoce, ostatní přísady a nakonec máslo. Pečeme ve vymazané formě... více o Biskupský chlebíček VII.

Medovník VIII.

Medovník VIII.

**Těsto**: Cukr, máslo,vejce, med, mléko nahřejeme nad vodní párou a třeme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, před dochladnutím přidáme jedlou... více o Medovník VIII.

45 minut
Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr, pak žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na dobře pomaštěný plech (pečící papír) a upečeme v “mírné” troubě. Po... více o Roláda piškotová

Omelety „Pražské“

Omelety „Pražské“

Rozkvedlat (rozmixovat) a lít na rozpálenou pánev, pomaštěnou máslem nebo olejem. Vrstva palačinky musí být velice tenká! Pečeme na obou stranách-... více o Omelety „Pražské“

Knedlíky tvarohové

Knedlíky tvarohové

5 dkg másla, 3 žloutky, šp. soli a cukru – dobře utřeme. Potom přidáme prolisovaný tvaroh a 10 dkg krupice. Nakonec zamícháme tuhý sníh ze 3 bílků a... více o Knedlíky tvarohové

Piškot III.

Piškot III.

Vejce, cukr, mouku s práškem do pečiva smícháme a upečeme. Krém: 1 máslo + cukr, ušlehat, potom po troškách přidávat šlehačku, rum, kakao a pomleté... více o Piškot III.

Rumové bomby

Rumové bomby

Děláme nad parou, obalujeme v kokosu.... více o Rumové bomby

Peciválky III.

Peciválky III.

Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme. 3 až 4 den bochánky dáme na... více o Peciválky III.

Čokoládové řezy

Čokoládové řezy

Celá vejce třeme nebo šleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme nastrouhanou čokoládu a mouku. Zlehka zamícháme a dáme do hodně vymazané a vysypané formy.... více o Čokoládové řezy

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Tvaroh umícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, a trochu podle potřeby zředíme mlékem. Směs nesmí být moc řídká spíše hustší. Starší rohlíky podélně... více o Zákusek chudých

Pribináčková pochoutka

Pribináčková pochoutka

Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem, přidáme vanilkový cukr a dosladíme moučkovým cukrem podle chuti. Nakonec vmícháme trochu rumu na ovonění.... více o Pribináčková pochoutka

Medový srnčí hřbet

Medový srnčí hřbet

Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého míchání přiléváme teplý med, žloutky, sekané ořechy a mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva... více o Medový srnčí hřbet

Rafaelo III.

Rafaelo III.

Salko a kokos smícháme a necháme do druhého dne uležet v lednici. Mandle spaříme a oloupeme. Z hmoty tvoříme kuličky, do jejichž středu dáme vždy... více o Rafaelo III.

Sladký těstovinový nákyp

Sladký těstovinový nákyp

Máslo umícháme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme uvařené těstoviny, sůl, vanilkový cukr, tvaroh, rozinky a trochu nastrouhané citronové kůry.... více o Sladký těstovinový nákyp

30 minut
Tiramisu X.

Tiramisu X.

Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému, Postup ještě... více o Tiramisu X.

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a nalijeme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pro... více o Levná a rychlá bábovka

Vločky nasladko

Vločky nasladko

Vločky si necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den přidáme mléko, hrubě strouhaná jablka, kokos nebo ořechy, nebo obojí, citronovou šťávu a med a... více o Vločky nasladko

Hrušková buchta

Hrušková buchta

Vše se postupně nahází do domácí pekárny a zvolí se základní tří hodinový program. Jinak řečeno - vše se smíchá dohromady a hněte se půl hodiny, nechá... více o Hrušková buchta

Krémové řezy s jablky

Krémové řezy s jablky

Jednu polovinu listového těsta rozválíme na dno vymazaného plechu s okrajem a strany povytáhneme. Těsto pokryjeme dětskými piškoty a na ně dáme... více o Krémové řezy s jablky

Vločkové placičky - cereální

Vločkové placičky - cereální

Heru necháme rozpustit a do vychladlé přidáme všechny přísady a vypracujeme těsto, které na 1 hodinu uložíme do lednice. Pak tvarujeme malé placičky,... více o Vločkové placičky - cereální

Kokosky IV.

Kokosky IV.

Bílky a cukr dáme do hrnku, který postavíme do větší nádoby s teplou vodou a šleháme až bílky ztuhnou. Potom přidáme kokos, strouhanku a dobře... více o Kokosky IV.

90 minut
Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Ananas nakrájíme na plátky a potřeme rozpuštěným medem. Necháme, za občasného otočení a promíchání, asi hodinu odležet. Ananas pustí hodně šťávy. Poté... více o Grilovaný ananas

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit.... více o Hruškový koláč II.

Jablkový koláč z bramborového těsta

Jablkový koláč z bramborového těsta

Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukr a všechny ostatní ingredience. Vypracujeme... více o Jablkový koláč z bramborového těsta

Tiramisu Renata

Tiramisu Renata

Smícháme Mascarpone s Pribináčkem, tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, práškovým cukrem a 1-2 lžícemi rumu. Vše vyšleháme el. šlehačem do... více o Tiramisu Renata

Čokoládová pochoutka

Čokoládová pochoutka

Máslo s čokoládou rozpustíme v kastrolku (ve vodní lázni). Do teplé čokolády (nesmí být moc horká) zamícháme 4 žloutky a pak lehce vmícháme ušlehaný... více o Čokoládová pochoutka

20 minut
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Vše smícháme dohromady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pomalu pečeme v mírně až středně vyhřáté troubě.... více o Ořechová bábovka

Povidlová rychlovka

Povidlová rychlovka

Všechny přísady smícháme a pečeme ve vymazaném a vysypaném pekáči. Ještě horké polijeme polevou. Polevu připravíme z rozpuštěného másla, do kterého... více o Povidlová rychlovka

Pudinkové ovocné řezy

Pudinkové ovocné řezy

Mouku s pečicím práškem prosijeme na vál, do důlku dáme žloutky a oslazenou vodu, nakrájíme Heru a zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.... více o Pudinkové ovocné řezy

Lívanečky Vlasty Buriana

Lívanečky Vlasty Buriana

Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme... více o Lívanečky Vlasty Buriana

Originální italské tiramisu

Originální italské tiramisu

Do čtvercové nádoby naskládáme vedle sebe piškoty, lžící zaléváme vychladlým silným espresem do kterého jsme si mohli přidat i likér. Piškoty musí být... více o Originální italské tiramisu

Dvoubarevný jablkový koláč

Dvoubarevný jablkový koláč

Zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a vejci v těsto, které rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny dáme kakao. Tmavé těsto vyválíme... více o Dvoubarevný jablkový koláč

Banánová mlsaninka

Banánová mlsaninka

Ošúpané banány pokrájame na plátky, rozmixujeme s jogurtom a medom a ovsenými vločkami. Podávame v zmrzlinových pohároch posypané mandľami alebo... více o Banánová mlsaninka

Krehké poduštičky

Krehké poduštičky

Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a osolíme. Pridáme zmäknutý tuk, tvaroh a vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby pridáme trochu mlieka.... více o Krehké poduštičky

Bábovka se šlehačkou

Bábovka se šlehačkou

Ze 4 žloutků, vanilkového cukru, pískového cukru a citronové kůry ušleháme těsto. Do něj vmicháme mírně našlehanou šlehačku a pak přidáme sníh z bílků... více o Bábovka se šlehačkou

Vánoční buchty

Vánoční buchty

Suroviny smícháme a nalijeme na předem tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech. Po upečení ještě vlažný moučník nakrájíme na kostky... více o Vánoční buchty

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • ...
  • 180
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

Poslední sledované recepty

126
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
114
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
88
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
69
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
69
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact