Piškot rychlý

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: yarmi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo dortové formy a pečeme v troubě 200 °C asi 20-25 min.
2
Ozdobit čerstým ovocem, nebo naplnit krémem, vše podle chuti. Velice dobře se upeče a hlavně vyklopí ze silikonové formy. V tomto případě nemusíte formu vymazat nebo vysypat moukou.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Vejce

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    6. 9. 2006 22:20

    Při tomto množství mouky a cukru kvůli hrstce ořechů určitě ne.

  • Tereza
    Tereza |

    6. 9. 2006 15:08

    Kdyz chci do testa pridat mlete orechy, nemusim ubrat trosku mouky?

  • Kočka
    Kočka |

    25. 3. 2005 11:34

    Díky za doporučení, zkusím a uvidím. Snad se mi také povede.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 3. 2005 12:57

    Kočko, podívej se na můj komentář viz výše .Jednoduché, rychlé, nikdy se mi to nazkazilo!!

  • Kočka
    Kočka |

    24. 3. 2005 12:31

    Ještě jsem nepekla piškotovou roládu, ale mám na ní hroznou chuť. Mám ale strach, ze mi při rolování popraská. Je použití mokré utěrky zaručený fígl,případně znáte ještě nějaký jiný?Díky za odpověď.

  • marie
    marie |

    1. 2. 2005 12:47

    přidávám do tohoto výborného a rychlého piškotu ještě na konci na každé vejce 1 lžičku oleje -4 vejce 4 lžičky -vydrží déle vláčný a můžeme si ho upéct v předstihu.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    28. 1. 2005 10:34

    Já se ještě ozývám k tomuto piškotovému těstu - je možné je péct buď přímo na vymazaném a moukou vysypaném plechu, to je lépe dělat z více vajec - asi tak ze 7 - a potom se dá piškot různě plnit, nebo peču na vymazaném pergamenovém papíře, mám s ním bohaté letité zkušenosti , po upečení vůbec neroluji, nechám normálně zchladnout, potom stáhnu z plechu, uvolním trochu z papíru - třeba dortovým nožem podříznu - pokapu rumem a naplním krémem. Krém někdy posypu nadrobno nakrájeným ovocem, sroluji, vršek rolády dozdobím krémem, příp. obalím v kokosu nebo ořechách, pocákám čokoládou a dobrota je hotová:-))

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    28. 1. 2005 09:32

    Z tohoto těsta dělám piškotovou roládu - je hned hotová: těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, po upečení hned překlopíme na mokrou utěrku a s její pomocí opatrně zavineme do rolády. Takto necháme vychladnout. Pak pomalu rozbalíme a potřeme jakýmkoliv krémem (můžeme poklást i drobným ovocem) nebo třeba jen marmeládou a zpět zabalíme. Povrch můžeme potřít krémem nebo jen pocukrovat.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    27. 1. 2005 06:46

    Určitě do sněhu postupně zašlháme cukr, že? Já dávám cukr krupice, dobře se rozpustí.

Další doporučené recepty: