Medové řezy II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 250
      g cukr
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 1
      hera
    • 1
      máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
  • Kašička
    • 1
      l mléko
    • 2
      lžíce maizena
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Rozetřeme na pečicí papír - pozor, roztírá se dosti špatně, pomáhám si tak, že těsto přikryju silonovým sáčkem a vyválím nebo roztírám špachtličkou. JE TO HODNĚ TENOUČKÉ.
2
Upeču tři placky ve vyhřáté troubě. Pečící papír se nejlíp odstraní tak, že celé placky obrátíme papírem vzhůru a potřeme je studenou vodou. Placky jsou tvrdé a nevzhledné, ale nenechte se odradit a pokračujte.
3
Pak jednotlivé placky spojíme krémem a polejeme čokoládovou polevou. Musí se nechat uležet 2-3 dny.
4
<BR>Placky do sebe nasáknou krém, nádherně změknou. Pak se pokrájí na libovolně velké dílky. Je to moc dobré, i když při přípravě někdy kleju, stojí to za TO.

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    5. 3. 2008 13:50

    Já mám obdobný recept po babičce, s přenosem těsta byl problém, nyní jednotlivé placky rozválím přímo na pečícím papíru a stím je přenesu na plech. Otázka 5 minut a mám vyválené všechny pláty. Řezy za tuto práci stojí.

  • Johanka K
    Johanka K |

    7. 9. 2005 16:51

    ...medové rezy sú vynikajúcim zákuskom...trošku sa tej pracnosti dá pomocť..keď som tieto reza začínala piekavať, tiež som sa "namordovala", než som ho dostala na plech..neskor som prišla na fígeľ, že ak ho vypracované dám odpočinúť a vychladím v chladničke, krásne sa dá potom vyvaľkať na tenko... pred pečením ho popichám vidličkou a pečiem na plechu dobre vymazanom masťou v horúcej trúbe 2-3 min. podľa hrúbky cesta.Po naplnení ho zaťažím asi na 24 hod.a polevu dávam až na zmaknuté...J.