1395
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Omytou, očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a nasypeme do mísy. Česnek nasekáme najemno nebo nastrouháme a přidáme k zelenině.... více o Zeleninový salát s Nivou
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a... více o Zelňáky se zelným salátem
Do hrnce si dáme vařit vejce natvrdo. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájený pórek a necháme ho změknout. Poté přidáme zelené fazolky.... více o Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Nejprve sušené houby zalijeme vodou. Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mletou papriku, kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a... více o Vánoční zelňačka s tofu
Do mísy robotu dejte mouku, sůl, tymián, na kousky pokrájené máslo a zakysanou smetanu, pomocí háku v míse umíchejte drobenku. Postupně přidávejte... více o Galetka se zeleninou
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce... více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Pokud máte smoothie maker: Vložte do mixéru špenát, mátu, salát, mandle, kakao a jogurt a celé to zalijte 100 ml vody. Mixujte do té doby, než vznikne... více o Zeleninové smoothie
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, ty větší překrojte, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka, lusky podélně... více o Asijské nudle s restovanou zeleninou
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na pánvi na troše oleje, zhruba po 2 minutách přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Restujte asi 3 minuty... více o Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Připravte vývar. Do velkého hrnce dejte kuřecí skelety a nasucho je zprudka opečte. Přidejte přepůlenou cibuli a očištěnou a na velké kusy pokrájenou... více o Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky o průměru asi půl cm. Květák a brokolici rozeberte na menší růžičky. Vše s chilli nasypte do skleněné nádoby... více o Kysaná zelenina
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně... více o Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Rajčata a papriky zbavené semínek pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Přidáme najemno pokrájený medvědí česnek. Osolíme, opepříme a promícháme.... více o Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme... více o Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Cibuli nakrájejte najemno a 4 minuty restujte v kastrolu na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, po minutě maso a restujte... více o Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
V pánvi opečeme najemno pokrájený špek, přidáme na malé kousky pokrájené žampiony a za častého promíchání z nich necháme odpařit přebytečnou tekutinu.... více o Žampionové placičky a zeleninový salát s medvědím česnekem
Očištěnou zeleninu pokrájíme na nudličky nebo plátky, žampiony na klínky, česnek nasekáme na drobno, slaninu na nudličky nebo kostičky. V pánvi si... více o Rychlá zeleninová směs se slaninou
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou... více o Zelné karbanátky s uzeným masem
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu... více o Zelný salát (nejen) s paprikou
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme... více o Žemlové karbanátky se žampiony
Rozehřejeme si větší hrnec s olejem a dáme si zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce... více o Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zelí nakrouhejte, spařte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat. Olej v misce našlehejte metličkou s hořčicí, solí, pepřem a vmíchejte do zelí,... více o Hruškovo-zelný salát s klíčky
Cibuli, česnek a brambory oloupeme. Cuketu vařím i se slupkou, stačí pouze opláchnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kostičky. Všechny... více o Zeleninová polévka s červenou řepou
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte... více o Polévka z pečené zeleniny
Začněte pitou. Mouku prosijte se solí a práškem do pečiva, pak vmíchejte koření a uprostřed vytvořte důlek. Nalijte do něj olej s vodou a zpracujte... více o Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Připravte salát: zelí nakrouhejte na tenké nudličky, dejte do mísy, osolte, opepřete, zakápněte olejem a rukama promačkejte, aby zkřehlo. Mrkev... více o Mexická tortilla se zelným salátem
Maso pokrájejte na kousky velikosti menšího sousta, dejte do mísy, přidejte zázvor, kurkumu, škrob, sójovou omáčku a dobře promíchejte. Nechte odležet... více o Restovaná zelenina s kuřecím masem
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Kapustičky zbavte svrchních listů a překrájejte na poloviny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Pečená zelenina s miso omáčkou
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Tekutinu zredukujte asi na poloviční... více o Marinovaná pikantní žebra
Nejprve připravte omáčku chimichurri. Nasekejte nadrobno petrželku i pažitku a v misce promíchejte s ostatními surovinami. Podle chuti osolte. Lilek... více o Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v... více o Závin se zelím a uzeným masem
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Brambory a polovinu cukety nastrouháme najemno, zbylou cuketu spolu s mrkví nahrubo a vše dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek 2 vejce, žervé, sůl... více o Cuketové placičky s žervé
Lososa nakrájejte na 4 porce, ze všech stran ho potřete olejem, osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Zeleninu očistěte,... více o Losos s restovanou zeleninou
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.
Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a... více o Bigos
Všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dávame do vymaštěných a vysypaných... více o Biskupský chlebíček II.
Kotlety osolíme, opepříme, zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, mírně podlijeme, zakapeme pár kapkami worchestru a maggi dle chuti.... více o Bifteky na smetaně
Mleté maso s nastrouhanými brambory a cibulí smícháme, osolíme, opepříme. Rukama namočenýma v oleji tvarujeme 8 bifteků, které smažíme na rozpáleném... více o Biftek z mletého masa
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa
Maso vložíme do misky, přidáme strouhanku, vejce, na kostičky nakrájený sýr, nasekaný česnek a směs důkladně zpracujeme. Dochutíme solí, pepřem a... více o Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí, okořeníme a osolíme. Z hmoty vytvoříme placičky, které zprudka opečeme na tuku. Rozložíme do zapékací misky,... více o Falešné bifteky
Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je... více o Biftek z kapra
Na oleji osmahneme cilbuli, přidáme nakrájenou slaninu, vše dozlatova pak zalijeme horkou vodou, přidáme kukuřici, 8 lžiček vegety, nakrájené... více o Americká kukuřičná polévka BIG super
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do... více o Tvarohový biskupský chlebíček
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Je nejen chutné, ale také posiluje imunitu, pomáhá při trávení, jeho šťáva snižuje diabetikům… Celý článek