Hovězí biftečky s ovčím sýrem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g ovčí sýr
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 850
      g rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička tymián
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vložíme do misky, přidáme strouhanku, vejce, na kostičky nakrájený sýr, nasekaný česnek a směs důkladně zpracujeme. Dochutíme solí, pepřem a ještě jednou důkladně prohněteme. Z hmoty vytvarujeme 12 bochánků. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a bochánky na něm ze všech stran prudce osmažíme (asi 5 minut po každé straně).
2
Rajčata opláchneme, zalijeme vařící vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a 5 minut dusíme.
3
Do omáčky přidáme tymián a olivy, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Biftečky podáváme s omáčkou. Jako přílohu zvolíme těstoviny nebo rýži.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.