1762
Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby vsypeme mouku, přidáme cukr,... více o Česnekový chléb
Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut,... více o Chléb Ciabatta s černými olivami
Mouku prosijeme do mísy, smícháme z droždím a přimícháme všechny ostatní suroviny kromě slunečnicových semínek. Vypracujeme hladké těsto, které... více o Dietní tvarohový chléb
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí. Pečeme na základní program (pekárna ETA,... více o Česnekový chléb II.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí tak, aby se droždí nedotýkalo soli. Cibuli můžeme předem osmahnout, pórek můžeme doplnit česnekem,... více o Pórkový chléb
Program Těsto. Pak těsto vyndat, rukama roztáhnout, naplnit na čtvrtiny rozkrájenými rajčaty, zavinout jako závin a vrátit do formy. Potřít vodou, dát... více o Chléb se sušenými rajčaty od Anndy
V uvedeném pořadí přidat do domácí pekárny. Část hladké mouky (až 280 g) je možné nahradit moukou graham, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou. Podle... více o Chléb podmáslový
Podle pořadí vkládáme do pekárny tekutiny, mouku s práškem do pečiva a po signálu: slaninu nakrájenou na kostky a na pánvi osmaženou, sýr nakrájený na... více o Horolezecký chléb
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou... více o Obyčejný zrníčkový chléb
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem,... více o Bylinkový chléb II.
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád. Z chleba odkrojíme... více o Chalupářský chléb
Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 500 g. Po vykynutí (těsně před pečením cca 80... více o Chléb z domácí pekárny
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané... více o Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Do pekárny dáme ingredience v klasickém pořadí: tekutiny, mouka, droždí. Pečeme na základním programu 3 hod. 50 min. střední kůrka. Je opravdu výborný... více o Chléb na neděli
Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se... více o Můj celozrnný chléb
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program základní, velikost střední a kůrka střední.... více o Lenčin klíčkový chléb
Ve vlažné vodě rozmícháme sušený kvásek a vlijeme do formy pekárny. Přidáme ocet, mouky, kmín a sůl. Navrch dáme sušené droždí. Pekárnu nastavíme na... více o Obyčejný chléb II.
Množství pro domácí pekárnu ETA SIESTA. V mléce rozšlehat vajíčko, sacharin, rozehřátý tuk a nalít do pekárny. Pak nasypat mouku smíchanou se sunarem... více o Sladký bílý chleb
Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý. Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience.... více o Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí pekárny dáme nejprve Meltu, pak... více o Celožitný tmavý chléb
Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky. Pečeme na program základní, velikost Velký a barva... více o Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Vše promíchat a přidat 1 celé droždí (kvásek) plus půl l vody. Nechat vykynout. Po vykynuti vyválet 2 šišky, pomazat olivovým olejem a posypat solí.... více o Super pražský PIZZA chléb
Vložíme do pekárny (Eta Harmony nebo jiné na 1,5 kg chleba) v uvedeném pořadí, zapneme program Základní, velikost 2, kůrka střední nebo tmavá, dle... více o Podmáslový chléb Harmony
Všechny ingredience dáme v pořadí jak jsou uvedené. Peče se na 1. program.... více o Vícezrnný chléb
Dodržujte postup tak, aby tekutina byla vždy dole. Droždí nahoře. Peču na program KLASIK. Barva tmavá. Těsto popřípadě zahustěte trochou mouky, nebo... více o Chléb co máme rádi (co dům dal)
Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme změklé máslo a ořechy, petržel a droždí. Uprostřed přísad uděláme důlek a nalijeme do něho vodu. Těsto zpracujeme... více o Ořechový chléb III.
Vše dáme v uvedeném pořadí do pekárny, zapneme program základní chléb - po signálu můžeme přidat 2 lžíce slunečnice.... více o Tmavý chléb
Z droždí, 1 dl vlažného mléka a špetky mouky připravíme kvásek. Mléko, med, máslo, sůl a kořeniny přidáme k mouce, smícháme s vykynutým kváskem a... více o Adventní chléb
Okurku jemně nakrájíte. Lučinu utřete s česnekem, solí a pepřem. Přidejte nakrájenou okurku a nechte hodinu odležet. Pita chléb krátce protřete v... více o Libanonský chléb (á la tzaziky)
Smíchejte vejce, sýr, sůl, pepř, papriku. Promíchejte a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a zamíchejte. Nakrájené plátky chleba potřete touto směsí a... více o Sýrový chléb
Ingredience dáme do pekárny, semínka po tónu a pečeme na program Celozrný.... více o Celozrný chléb s vločkami
2 vejce, mléko, sůl a med rozmixujeme, mezitím si roztavíme máslo. Na rozmixované přísady nalijeme roztavené máslo, a na to vše vysypeme mouku a... více o Sladký chléb bílý
Do pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme mouku smíchanou s droždím, cukrem, solí a ořechy. Nastavíme základní program na chléb. Chléb je výborný jen... více o Ořechový chléb
Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí... více o Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme... více o Domácí celozrnný chléb
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program Klasik, velikost II, kůrka střední. Výsledný chléb je poměrně hutný, ale dobrý. Váží... více o Jogurtový tmavý chléb Harmony
Ingredience (od vody až po droždí) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou... více o Olivový chléb s rozmarýnem
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost - malý bochník, barva kůrky střední. Po upečení chleba vyklopíme z... více o Bílý sýrový chléb
Všechny tři druhy mouky promícháme v míse a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme droždí a 100 ml vlažné vody. Droždí s vodou zamícháme a... více o Žitný chléb II.
Ve vodě rozpustíme droždí, zaděláme těsto. Po vykynutí na vále vypracujeme šišku nebo bochník a přeneseme na moukou vysypaný plech (nasucho, nemastíme... více o Pivní chléb III.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost chleba II, barva kůrky světlá. Hladká mouka může být použita... více o Francouzský bílý chléb
Do hrníčku s teplou vodou dáme 2 lžičky soli, půl kostky kvasnic a lžičku cukru. Přelijeme do větší mísy, přisypeme mouku a hněteme těsto za... více o Balkánský domácí chléb
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme... více o Staročeský chléb - XXL
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z... více o Špaldový jemný chléb
Předehřejeme troubu na 250 °C. Rajčata nakrájíme na plátky. Krajíce namažeme máslem, přidáme lžičku kečupu, plátek šunky, rajčete. Posypeme strouhaným... více o Bleskový zapečený chléb
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH (Eta, Vega apod.), velikost I. (malý bochník). Po upečení vyklopíme z... více o Bílý chléb
Cuketu nahrubo nastrouháme a položíme na kuchyňskou utěrku, aby se zbavila přebytečné tekutiny. Všechnu mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a... více o Rychlý chléb s cuketou
Vše postupně podle receptu nasypeme do pekárny a zapneme na hlavní program - cca tři hodiny.... více o Pažitkový chléb pro domácí pekárnu
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme bazalku (orientačně: 1 vrchovatou... více o Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Do pekárny dáme 250 ml vlažné vody a olej. Všechny sypké přísady smícháme a přidáme k vodě s olejem. Pekárnu nastavíme na základní program pečení... více o Kořeněný chléb
Nastrouhaný sýr smícháme s pivem tak, abychom dostali hustější kaši. Přidáme papriku, osolíme, opepříme. Na krajíce chleba položíme plátky šunky,... více o Pivní chléb II.
Máte rádi med? V čaji chutná mnohem lépe, než cukr, hodí se ale i při přípravě dresinků,… Celý článek