• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Piknik
  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Výborný pivní chléb z domácí pekárny

autor: Horutová Lenka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 400
      g pšeničná chlebová mouka
    • kmín trochu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 250
      ml pivo
    • 100
      ml teplá voda (100-120)

Postup přípravy receptu

1
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané pečící nádobě, lépe pak jde vyklopit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:55

    Super chleba.

  • jaja 13 | 7. 12. 2008 07:29

    I já mám panasonic, v návodu to tak je a já to tak už 4 roky dělám a nemám důvod najednou postup měnit. Vždy se upeče nádherný chlebík.

  • Zora Manasová | 6. 12. 2008 19:45

    Ja mám Panasonic a podľa návodu idú do pekárne tekutiny ako posledné - prvé droždie, potom sypké suroviny.

  • Petr Kazik | 5. 12. 2008 16:52

    Pivo musi prijit do pekarny vzdy jako prvni, pokud ho necham naposled, vetsinou mi po odvazeni a odmereni vsech prisad uz zbyva jen ta voda

  • Anonym | 26. 3. 2008 12:35

    rozhodně je nutné nejprve vložit tekutiny, pak sypké a úpně navrch droždí, je to letitá praxe. myslím, že i manuály to doporučují.není jedno, v jakém pořadí se suroviny vkládají, bábovku taky neděláme halabala.

  • Lenka | 14. 3. 2008 10:09

    Já mám taky Panasonic a někdy dávám tekutiny dolů a někdy nahoru a zjistila jsem, že je to úplně jedno. Chléb se vždy povedl. Jen k droždí radši nedávám ocet či sůl. Stejně se to za chvíli vše smíchá dohromady. Nebojte se !

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:32

    Ještě k poznámce, že je opsaný. Samozřejmě, že jsem vycházela z pivního chleba, v tom receptu je brambor. Tento nahrazuji olivovým olejem.

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:25

    Mám to odzkoušené a opravdu to funguje. Vyčetla jsem na netu, že na klasické chleby se nejdříve dávají suché složky a pak tekuté. Obrácený postup se doporučuje u bezlepkových chlebů. Tak se toho prosím nebojte, určitě si pochutnáte. Od vánoc ho tak peču 3x týdně.

  • Eva Mlýnská | 11. 3. 2008 19:55

    Recept opsaný a převrácený postup, aby se odlišil. Netroufla bych si dát do pekárny nejdřív na dno droždí... Pivní chléb je jinak dobrý.

  • Anonym | 11. 3. 2008 12:31

    Já mám panasonic a v návodě k této pekárně je postup nejprve droždí, mouka a nakonec voda. Peču tak už 3 roky a vždy se mi vše podařilo.

  • Dagmar Bednářová | 10. 3. 2008 23:41

    Do pekárny patří vždy nejdříve tekuté ingredience!Peču dost často,je třeba dodržovat postup!

  • Olga Lešáková | 10. 3. 2008 19:44

    Nejsem si jistá,ale není lepší nejprve dávat do pekárny tekutiny? Jinak recept je skvělý, taky ho často peču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablečný ocet Kmín Olivový olej Pivo Pšeničná chlebová mouka Sůl Teplá voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Steakový salát à la Caesar

Steakový salát à la Caesar

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Marinovaná pikantní žebra

Marinovaná pikantní žebra

60 minut
Zebra koláč

Zebra koláč

30 minut
Asijský hot dog

Asijský hot dog

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

35 minut
Smetanová ředkvičková polévka

Smetanová ředkvičková polévka

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Poslední sledované recepty

50
Jidáše
Jidáše
30
Gratinované brambory
Gratinované brambory
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
17
Krkovice na moravance
Krkovice na moravance

Zajímavé články

Letní prázdniny jsou za dveřmi: Co zabalit s sebou do auta, když nechcete jen řízek v chlebu
Letní prázdniny jsou za dveřmi: Co zabalit s…
Výborný bezový sirup podle Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup podle Ivy Hüttnerové alias…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Den dětí: Potěšte drobotinu drobnými sladkostmi! Inspiraci najdete v galerii
Den dětí: Potěšte drobotinu drobnými sladkostmi!…
Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z brambor, které neodoláte
Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z…
AHA.cz Historie se opakuje: Nesvačilová randí se zadaným kolegou?

Historie se opakuje: Nesvačilová randí se zadaným kolegou?

Mimibazar Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Heidi Klum slaví půlstoletí! Tohle je 5 důvodů, proč není 17letý věkový rozdíl proti manželovi vůbec znát

Heidi Klum slaví půlstoletí! Tohle je 5 důvodů, proč není 17letý věkový rozdíl proti manželovi vůbec znát

Ženy.cz Léto se blíží. Jak se na něj připravit, aby nohy netrpěly?

Léto se blíží. Jak se na něj připravit, aby nohy netrpěly?

Blesk.cz Rána pro Marcela Nemce: Rakovina znovu udeřila! Čeká ho další operace

Rána pro Marcela Nemce: Rakovina znovu udeřila! Čeká ho další operace

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Mikuláš u celebrit: Agáta Hanychová sdílela uplakané video, Lela Vémola se těšila víc než děti!

Mikuláš u celebrit: Agáta Hanychová sdílela uplakané video, Lela Vémola se těšila víc než děti!

Blesk Horoskopy Komu nikdy nevidíte do hlavy? Tahle čtyři znamení jen těžko přečtete

Komu nikdy nevidíte do hlavy? Tahle čtyři znamení jen těžko přečtete

Abecedazahrady Suchý potok vnese do zahrady iluzi proudící vody: Galerie nápadů, jak ho zbudovat

Suchý potok vnese do zahrady iluzi proudící vody: Galerie nápadů, jak ho zbudovat

  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí