Pivní chléb III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lahev pivo
    • 2
      lžička sůl
    • 1,5
      dl voda
    • 1
      lžička kmín
    • 0,5
      lžička anýz
    • 0,5
      lžička fenykl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vodě rozpustíme droždí, zaděláme těsto. Po vykynutí na vále vypracujeme šišku nebo bochník a přeneseme na moukou vysypaný plech (nasucho, nemastíme plech). Necháme ještě kynou alespoň 20 minut.
2
Nůžkami uděláme na prostředku křížek, jako když pečeme mazance. Na plech dáme plecháček s vodou. Během pečení alespoň 3x potřeme vodu.
3
Pečeme asi hodinu. Nejprve na 200 °C, potom asi na 180 °C.
4
Tento chléb je moc dobrý a u nás doma velice oblíbený.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.