• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bílý sýrový chléb
    Napište svůj komentář k receptu

    Bílý sýrový chléb

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bílý sýrový chléb
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 100
        ml mléko
      • 100
        ml voda
      • 1
        ks vejce
      • 30
        g máslo
      • 1
        lžička cukr
      • 2
        lžička sůl
      • 125
        g sýr cottage
      • 500
        g pšeničná polosvětlá mouka hladká
      • 1
        lžička droždí sušené

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost - malý bochník, barva kůrky střední. Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Výsledek - chleba nadýchaný s kůrkou křupavou jak francouzská bageta.(Lze použít i program Základní. Mouku polosvětlou je možné zaměnit za světlou).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bílý toastový chléb

    Bílý toastový chléb

    Bílý chléb dokonalý

    Bílý chléb dokonalý

    Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

    Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Lenka Bauerová | 26. 1. 2012 13:59

      Také jsem dělala z obyčejné hladké mouky a výsledek je výborný. Doporučuji.

    • Jana Zimmerová
      Jana Zimmerová | 21. 4. 2010 11:00

      Vynikající, za 1. Dělala jsem z obyčejné hladké mouky, nízkotučného cottage Tesco a přidala jsem o 0,5 lžičky droždí víc. Je super děkuji za recept.

    • PajaP ***
      PajaP *** | 30. 3. 2010 07:58

      Nejak se moc nepovedl-tezky, chutove taky nicmoc...

    • Martina Hanáčková
      Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:27

      Včera jsem tento chleba pekla a je vynikající :-). Jen jsem dala 1,5 KL sušeného droždí. Po upečení měl chleba křupavou kůrku a dnes je krásně vláčný. Dávám za 1.

    • Magda
      Magda | 11. 2. 2008 11:26

      Bohužel mě tento chleba zklamal. připadal mi jako buchta a sýr v tom vůbec nebyl cítit. Asi nejsme na ty bílé chleby, Snědl se, to jo, ale rodina říkala nezařazovat tento recept do těch, které by se měly opakovat.

    • Lenka Dohová
      Lenka Dohová | 13. 3. 2007 12:03

      Díky moc -já totiž jsem začátečník a sama moc sýry nejím . Max právě tvrdé. ale vyzkoušíme to.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 11:31

      Eidam se do chleba dává také. Nevím ale, co by to udělalo v tomto receptu, cottage je přece jenom vlhčí než eidam...

    • Lenka Dohová
      Lenka Dohová | 13. 3. 2007 11:21

      chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou někdo nezkoušel třeba do toho chleba dát jiný sýr klidně i eidam. Co to udělá? díky mocc Lenka

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 26. 2. 2007 10:21

      paní Bednářová, mám teď novou pekárnu a dnes chci vyzkoušet první chleba, jaký byste mi doporučila,jakožto začátečnici? A ještě... mám pekárnu Kenwood, jde tam nastavit buď velikost chleba 700 g nebo 900 g, ty vaše recepty jsou na jakou velikost? A je to váha celkem všeho, co se do pekárny dá? Nebo třeba jen mouky? Mám strach, aby mi to nepřeteklo, děkuji.

    • Lenka TP
      Lenka TP | 2. 2. 2007 17:53

      je to naprosto úžasný chléb u nás ani nestačí vychladnout zatím nejlepší jaký jsem peklapaní Bednářová jen tak dál Vaše recepty jsou úžasné

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 07:38

      Cottage je francouzský granulovaný čerstvý sýr, prodává se v kelímku, má lahodně mléčnou chuť.

    • Renata Schultze
      Renata Schultze | 16. 10. 2006 16:29

      Muzete mi prosim rict, co je to za druh syra "cottage"? U nas se totiz tento syr neprodava. Dekuji.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 11. 10. 2006 11:50

      Fí ha! Tak jsem si to přepočetla na velký chléb, vážil 1.3 kg a byla ho plná nádoba:-) Tak ten možná vydrží trošku déle, než předešlé, jeden krajíc je ažaž:-)) A hlavně - je dobrý. Už jsem si koupila celozrnnou pšeničnou mouku, tak se těším na nějaký tmavší bochníček.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 18. 9. 2006 11:50

      Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Je to jen moje oblíbená a vychytaná varianta tohoto chleba.

    • Anndy KV
      Anndy KV | 17. 9. 2006 23:41

      prosím, který je program FRENCH???

    • kajaja
      kajaja | 17. 9. 2006 18:51

      jo dobry

    • Pavlína Matušková
      Pavlína Matušková | 17. 9. 2006 06:59

      Moooc dobré.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Pšeničná polosvětlá mouka Sůl Sýr Cottage Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mexická omáčka

    Mexická omáčka

    Linecké cukroví DIA

    Linecké cukroví DIA

    Vynikající kapr

    Vynikající kapr

    Velikonoční oříškový dort

    Velikonoční oříškový dort

    Těstoviny se žampiony ala pizza

    Těstoviny se žampiony ala pizza

    Piña colada - koláč

    Piña colada - koláč

    Hovězí na kari s česnekem

    Hovězí na kari s česnekem

    Česneková pomazánka z červené řepy

    Česneková pomazánka z červené řepy

    Izraelský hummus

    Izraelský hummus

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    27
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    21
    Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
    Borůvkový koláč s…
    20
    Drůbeží výpečky
    Drůbeží výpečky
    20
    Vánoční perníčky - hned měkké
    Vánoční perníčky - hned…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    • Recepty.cz
    • Bílý sýrový chléb
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí