• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Špaldový jemný chléb
    Napište svůj komentář k receptu

    Špaldový jemný chléb

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Špaldový jemný chléb
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 320
        ml podmáslí
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 1
        lžíce jablečný ocet
      • 1
        lžička cukr
      • 2
        lžička sůl
      • 100
        g špaldová mouka
      • 140
        g mouka
      • 260
        g hladká mouka
      • 1
        lžička kmín
      • semínka (např. pšeničné otruby,klíčky,sezam - od každého lžíci)
      • 1
        lžička droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
    2
    Výsledek - jemňounký chlebík s lahodnou chutí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Grahamový jemný chléb

    Grahamový jemný chléb

    Špaldový podmáslový chléb vynikající

    Špaldový podmáslový chléb vynikající

    Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

    Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jelen
      Jelen | 15. 7. 2014 01:37

      To jsem z toho jelen. 1/5 špaldové mouky dělá z chleba špaldový ? Měl jsem za to, že špalda se používá především proto, že je zdravější než pšenice. Takto se mi to zdá jako když u McDonalda dají list zelenýho salátu aby to bylo zdravé :(

    • Simulka | 23. 1. 2014 12:32

      špaldové mouky 100g a pak je napsáno jen mouka ? ale jaká 140g a hladká mouka 260g děkuji za odpověď

    • Simona Procházková
      Simona Procházková | 1. 10. 2010 11:31

      Recept vypadá výborně, určitě vyzkouším a pak napší jak se chlebík povedl. Moc děkuji za recept.

    • Milada Maszayová
      Milada Maszayová | 28. 1. 2008 14:31

      Petra,skúste chlieb ihned po vybratí z pekarne postriekat jemne vodou,ja na to používam rozprašovač na kvety.Niekoľko rokov som piekla chlieb v klasickej rúre a tot som odpozorovala od pekárov v talianskych pekárňach.Praktizujem to i teraz pri pečení chleba v dp.

    • Petra Seibertová
      Petra Seibertová | 6. 1. 2008 10:35

      Sice nemám pekárnu dlouho,ale už jsem vyzkoušela dost receptů na chleba,z těchto,ale i jiných stránek a musím říct,že tento chleba se mi povedl nejlépe a je prostě fantastický!! Dávám za 1 se spoustou hvězdiček. Každý chleba jsem zatím měla s takovou,no až moc " křupavou " kůrkou,spodní část kůrky byla prostě tvrdá,už mě i napadlo,jestli jsem nevybrala blbou pekárnu (Siesta),ale tento chlebík má kůrku jedna radost a ze všech stran. Díky za recept,rozhodně bude jeden z mých nejoblíbenějších. Ale je taky pravdou,že je to můj první chleba,do kterého jsem dala čerstvé kvasnice,tak nevím,jestli to mohlo tak rapidně ovlivnit výsledek.

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 26. 10. 2007 10:44

      Opravdu jemňoučký...

    • Anonym
      Anonym | 23. 10. 2007 18:52

      Renatko zkoušela sem ho a je super papa Zuza

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Z mouky/obilovin Snídaně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Jablečný ocet Kmín Mouka Olivový olej Podmáslí Semínka Špaldová mouka Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené filé po cikánsku

    Zapečené filé po cikánsku

    Klasická hovězí roláda

    Klasická hovězí roláda

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

    Špenátové halušky s krůtími kostkami…

    Ořechový dort mojí babičky

    Ořechový dort mojí babičky

    Čokoládový Baileys

    Čokoládový Baileys

    Perník s pudinkem - nedrobí se

    Perník s pudinkem - nedrobí se

    Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

    Těstoviny s mascarpone a rakouským…

    Kuřecí srdíčka - pečená

    Kuřecí srdíčka - pečená

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    41
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    25
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Reflex.cz Země, v nichž zítra již znamená včera. Rusko je na úrovni zemí třetího světa, ale Putin si užívá luxusní vilu

    Země, v nichž zítra již znamená včera. Rusko je na úrovni zemí třetího světa, ale Putin si užívá luxusní vilu

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Špaldový jemný chléb
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí