• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Chléb z domácí pekárny
    Napište svůj komentář k receptu

    Chléb z domácí pekárny

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Chléb z domácí pekárny
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 280
        ml voda
      • 1
        lžička ocet
      • 180
        g mouka Žitná chlebová
      • 220
        g hladká mouka
      • 0,75
        lžička sušené droždí
      • 1
        lžička sůl
      • 2
        cukr
      • 1
        lžíce slunečnicová semínka
      • 1
        lžíce lněná semínka
      • 1
        lžička sunarka
      • 1
        lžička drcený kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 500 g. Po vykynutí (těsně před pečením cca 80 minut před koncem programu) -posypáno 1 lžičkou slunečnicových semínek. Povede se vždy.
    2
    Chlebovou žitnou mouku lze koupit např. v obch. řetězci TESCO
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chléb z domácí pekárny

    Chléb z domácí pekárny

    Celozrnný chléb z domácí pekárny

    Celozrnný chléb z domácí pekárny

    Škvarky z domácí pekárny

    Škvarky z domácí pekárny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Sylva P.
      Sylva P. | 29. 4. 2009 07:41

      Prosím o radu. Nepovedlo se mi péct s časovým nastavením. Mám ETu Harmony. Těsto se pořádně nepromíchalo, takže půlka byla docela dobrý chléb a zbytek byla sypká směs ale ztvrdlá a nezpracovaná. Kde je chyba?

    • Anonym
      Anonym | 24. 1. 2008 19:42

      V pekárně ETA peču na program 2 Sprint. Sunar dávám mám doma mimi ale není nutný.vyzkoušejte!!!!!!!!

    • Autor receptu
      Autor receptu | 24. 1. 2008 16:12

      Teď jsem si všiml malé chyby. Používám 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Omlouvám se. zde je pár foto http://picasaweb.google.cz/tomasf71/ChlebaII

    • Autor receptu
      Autor receptu | 24. 1. 2008 16:10

      Sunar dávám pouze z důvodu, že nemám doma sušené mléko. Údajně sušené mléko chleba zjemní, ale pokud ho tam nedáte (suš. mléko/sunar) pak se vůbec nic nestane.

    • Hela -
      Hela - | 5. 1. 2008 15:14

      Podle mého se ten sunar dostal do receptu kdysi dávno, když ještě byl dostupnější než sušené mléko, nebo autorka měla tehdy doma mimino. Lžička sunaru nebo sušeného mléka není rozhodující.

    • Věra N.
      Věra N. | 4. 1. 2008 11:57

      Podle mých zkušeností není třeba dávat do chleba sušené mléko. Úplně stačí voda.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 3. 1. 2008 23:25

      ja myslim, ze b y sa dal urcite nahradit susenym mliekom.....je omnoho lacnejsie....a mozete ho potom dopouzivat do normalneho varenia po rozpusteni vo vode, ako normalne mlieko. neviem preco je tu spomenuty akurat sunar....mozno je o nieco sladsi, ako klasicke susene mlieko. fakt neviem.

    • Anonym
      Anonym | 3. 1. 2008 11:14

      Ráda bych věděla, jestli tam je ten sunar důležitý? Nechce se mi ho kvůli jedné lžičce kupovat. Nebo ho můžu něčím nahradit?

    • Zuzana Zelinková
      Zuzana Zelinková | 1. 1. 2008 22:41

      ano sušené droždí.

    • Maruš
      Maruš | 31. 12. 2007 21:23

      O droždí se více dovíte tady- http://www.noli.cz/index.php?a=casteotazky#12V receptech se dá droždí zaměnit,místo lžičky sušeného 1/4 kostky čerstvého.Víc používám sušené,mám ho v zásobě větší množství a nemusím až tak moc hlídat datum spotřeby.

    • helca
      helca | 30. 12. 2007 13:02

      Dobrý den. Ctěla bych se zeptat, pro ve většině receptů se používá sušené droždí.Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Hladká mouka Lněná semínka Mouka Ocet Slunečnicová semínka Sůl Sunarka Sušené droždí Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dušené jemné zelíčko

    Dušené jemné zelíčko

    Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

    Barvená velikonoční vejce v…

    Šťavnaté kari kuře

    Šťavnaté kari kuře

    Čokoládový korpus

    Čokoládový korpus

    Směs na špagety

    Směs na špagety

    Vepřová játra obalovaná

    Vepřová játra obalovaná

    Thajská kuřecí polévka s houbami

    Thajská kuřecí polévka s houbami

    Pečené brambory s kuřecím plátkem

    Pečené brambory s kuřecím plátkem

    Chia dezert s mangem

    Chia dezert s mangem

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    57
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    48
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    44
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    41
    Bramborové knedlíky
    Bramborové knedlíky
    34
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Dáma.cz JITKA (49): Nechutně aromatický Valentýn mi málem zničil skvělý vztah

    JITKA (49): Nechutně aromatický Valentýn mi málem zničil skvělý vztah

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Chléb z domácí pekárny
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí