Ořechový chléb III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 650
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 30
      g máslo
    • 125
      g vlašské ořechy
    • 400
      ml voda
    • 2
      lžička petrželová nať nasekaná
    • 7
      g sušené droždí
    • slunečnicový olej na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme změklé máslo a ořechy, petržel a droždí. Uprostřed přísad uděláme důlek a nalijeme do něho vodu. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače nebo vařečkou. Dáme kynout na teplo na 1 1/2 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude. Lehce vymažeme 2 plechy slunečnicovým olejem. Těsto znova zpracujeme 2-3 minuty, až je hladké a pružné. Rozdělíme těsto napůl. Z každé půlky vytvarujeme kouli a dáme na plech. Přikryjeme a opět necháme kynout 30 minut.
2
Bochníky poprášíme moukou, nakrojíme na povrchu mřížku a v předehřáté troubě pečeme na 220 °C 10 minut, pak troubu zmírníme na 190 °C a pečeme 20 minut nebo tak dlouho, až je bochník do zlatohněda upečený.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.