Česnekový chléb

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, česnek, olej a vodu. Přístroj nastavíme na základní program. Tento chléb výborně chutná s bylinkovou pomazánkou. Kdo má rád hodně česneku, může do ní ještě nějaký utřít.
2
Naopak do chleba je možné přidat nasekané bylinky, chléb pak moc hezky voní a dosáhneme zajímavých chuťových variant.

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    11. 2. 2014 21:03

    Dnes jsem dělala a super. Udělám určo zas :)

  • Miloslav Tůma
    Miloslav Tůma |

    24. 3. 2008 16:00

    Mám novou pekárnu TRION a dnes jsem prvně zkoušel upéct chleba, zezačátku se mi zdálo, že těsto ani nenakyne ale povedlo se, chleba je moc dobrý a určitě ho upeču příště znovu..

  • Anonym
    Anonym |

    20. 1. 2008 12:55

    V návodu pekárny jsem četla, že se musí vždy dávat první tekutina a pak až suché přísady...tady je to naopak, tak to raději zkoušet nebudu, s pekárnou začínám..

  • Karla
    Karla |

    15. 6. 2007 21:35

    Nás moc neoslovil, určitě už nebudu péct. Byl ne příliš měkký (ve srovnání s jinými recepty) a nikterak vláčný. Vzhledově pěkný, povedl se, ale jinak nic moc.

  • stella
    stella |

    5. 6. 2007 16:00

    Dnes jsem ho pekla, dle rady jsem dala ne 500, ale 530g mouky. Byl naprosto úžasný. Soused který se stavil na kávu ho jedl místo zákusku na který knám normálně chodí.

  • Marcela Havelková
    Marcela Havelková |

    5. 4. 2007 13:51

    Chlebík je velmi chutný a příjemně voní !!! Pekla jsem předevčírem a dnes už budu péci znova :-)

  • Věra Bojčuková
    Věra Bojčuková |

    27. 2. 2007 16:31

    Dnes jsem pekla tento česnekový chléb.Byl to můj první pokus.Zdařilo se.Manžel je moc spokojený....miluje česnek,dala jsem ho tam pět stroužků.Nemá to chybu.

  • Bara
    Bara |

    11. 2. 2007 17:11

    Já osobně jsem se moc těšila na tento chléb ale těsto nevykynulo a bylo dosti řídké

  • Petr Kratěna
    Petr Kratěna |

    30. 1. 2007 12:33

    hned dneska to vyskušam už se těším

  • Jirka
    Jirka |

    10. 11. 2006 21:58

    Je super. ;-) Jen jsem musel dat vic mouky (cca 550 g), aby testo nebylo moc ridke.

  • Daniela Vojkovská
    Daniela Vojkovská |

    10. 9. 2006 20:27

    Ten chléb byl prostě úžasný . Byl to můj první pokus a moc se povedl. Spousta lidí mě odrazovalo od koupi domácí pekárny, že v tom není dobrý chleba, ele není to pravdou.Dala jsem jeden balíček droždí na 500 g mouky jak bylo uvedeno a neměla jsem ušatý.

  • Betynka
    Betynka |

    30. 8. 2006 22:18

    Mám domácí pekárnu ETA 2149 Harmony a na program Klasik ten chleba byl moc tvrdý. Česněk miluji a tak budu zkoušet znovu, ale jiný program.

  • Míša
    Míša |

    6. 8. 2006 18:33

    Máte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v klasické troubě-třeba horkovzdušné?Dík za info.

  • Iva Hoffmanová
    Iva Hoffmanová |

    5. 8. 2006 19:48

    Před hodinou jsem ho dopekla a už téměř není.

  • radka krajcova
    radka krajcova |

    2. 7. 2006 16:17

    Česnekový chléb jsem dělal příteli včera v hranaté formě na biskupský chlebíček, protože nám už došlo veškeré pečivo a do obchodu se nám nechtělo. Byl hrozně dobrý a zmizel raz dva, takže jdu honem dělat další várku :-)

  • Lada Kolínská
    Lada Kolínská |

    24. 5. 2006 11:42

    Mám vyzkoušené sušené droždí určené na půl kila mouky. Nasypala jsem ho celý a chléb se povedl, rozhodně nebyl ušatý. Pokud mám droždí určené na kilo mouky, dám polovinu, což je přibližně jedna vrchovatá čajová lžička. Záleží asi i na druhu mouky... Zatím jdu cestou pokusu a omylu. Přeju hodně úspěchů s domácí pekárnou!

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    22. 5. 2006 23:09

    Nemyslím si, že je třeba se řídit tím, co je na sáčku!!! Pro pečení v dom.pekárně je třeba řídit se tímto:na 500g mouky / 1 čajová lžička droždí!Jinak bude chléb ušatý!!!

  • Lada Kolínská
    Lada Kolínská |

    22. 5. 2006 22:27

    Při psaní tohoto receptu jsem netušila, že existují sušená droždí různá - jeden sáček na půl kila mouky a jeden sáček na kilo mouky. Takže je třeba se řídit tím, co se píše na sáčku a použít množství na půl kila mouky nebo samozřejmě je možné použít droždí čerstvé.

  • Alka
    Alka |

    19. 5. 2006 19:33

    Zni to lakave,miluju cesnek v cemkoliv.. ;-) zkuim,i kdyz nemam pekarnu.Zadelam a upecu po taru v troube..Dam vedet,jak to dopadlo.Dik za inpiraci.

  • helena sumarová
    helena sumarová |

    19. 5. 2006 08:15

    Nevím, zdá se mi toho droždí moc, nebude ušatý?