Na pánvičce osmahneme cibulku, pak k ní přihodíme dle chuti slaninu nebo jiné maso a to omahneme. Potom na pánvičku vsypeme větší kus nastrouhané Nivy... více o Papardele se sýrovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme olivovým olejem. Přidáme kukuřici, tuňáka a bazalku. Do zakysané... více o Studený těstovinový salát
Ve woku nebo na pánvi rozehřejeme olej, až začne kouřit. Přidáme kari pastu a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přilijeme kokosové mléko a... více o Thajské červené kari s rybou
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Mezitím umytou brokolici i s listy nakrájíme a dáme do velkého kastrolu povařit, přidáme půl sklenky vody a osolíme.... více o Krátké těstoviny - orecchiette - s brokolicí
V teflonovém kastrolu rozpustíme kousek másla a za stálého míchání přidáváme na mírném ohni postupně nastrouhaný sýr: ementál, niva-gorgonzola,... více o Fusilli-Tortiglioni - Vrtule - se čtyřmi sýry - ai
V mixeru rozšleháme sýr se smetanou, aby vznikl jemný krém. Houby nakrájené na kousky pokapeme citronem, osolíme a krátce podusíme na velké pánvi na... více o Těstoviny s plísňovým sýrem
Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabá kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli dusíme a přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme. Až se maso... více o TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese
Do většího hrnce dáme na olej 4 stroužky česneku, lehce zpěníme a přidáme na drobno nasekané žampiony. Za stálého míchání dusíme asi 5-8 minut.... více o Fettucine s žampiony, hráškem a šunkou - alla cioc
Nakrájenou slaninu a česnek opražíme na troše oliv. oleje. Ve velké míse rozmícháme vajíčka (2 vajíčka celé a 4 žloutky), osolíme a smícháme s velkým... více o Spagheti alla Carbonara - s vejci
Na oleji zpěníme nakrájený česnek do sklovita, přidáme peperoncino dle chuti, osmahneme, pak čerstvá, na malé kousky nakrájená rajčata nebo z... více o Těstoviny - i krátké s klasickou rajčatovou omáčkou
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. Květák pečlivě očistíme, rozebereme na růžičky a opereme. Ve zhruba 250 ml vroucí osolené vody ho vaříme 10 – 15... více o Vaječné ragů II.
Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli do měkka tak, aby byly měkké, ale nerozvařené. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky,... více o Mexické fazole IV.
Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok... více o Voňavý česnekový bůček
Brambory uvaříme a uděléme z nich bramborovou kaši, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, omastíme máslem. Bramborovou kaši dáme do zapékací misky a... více o Jídlo chudých
Uvaříme těstoviny, brokolici spaříme. Nadrcenou brokolici smícháme s těstovinami, promícháme, zalijeme šlehačkou. Přidáme tavený sýr, sůl, pepř a... více o Těstoviny s brokolicí
Těstoviny uvaříme ve vařící vodě, zeleninu osmahneme a podusíme na másle(můžeme podlít i vodou)a poté vše smícháme. Na talíři posypeme sýrem.... více o Těstovinový salát se zeleninou a modrým sýrem
Sušené ovoce zalijeme vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Poté ovoce přecedíme a do této vody dáme vařit rýži. Uvařenou rýži promícháme s ovocem... více o Rýže se sušeným ovocem
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,... více o Cuketa s koprem
Šťávu z jakéhokoliv kompotu dáme vařit spolu s cukrem. Pudink rozmícháme ve vodě a postupně ho vléváme do vařící se šťávy. Vaříme až do zhoustnutí.... více o Želatina na dorty
Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, až je maso měkké. Na téměř hotová kuřecí prsíčka vysypeme směs... více o Mexické špagety s uzeným sýrem
Zapékací mísu vymastíme máslem, spodek pokryjeme polovinou uvařených těstovin, pokryjeme uvařenou zeleninou. Jako další vrstvu použijeme vybranou... více o Zapékané těstoviny se zeleninou
Bramborové těsto připravíme podle návodu na obale. Z části těsta uděláme tenké válečky (asi 1 cm silné), krájíme na tenké proužky a mezi dlaněmi... více o Ovocné knedlíky a šišky
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka. Pak... více o Rajská polévka III.
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Pomalu podléváme vínem, až se vytvoří pára. Podlijeme ještě sklenkou vody a... více o Kuře se zelenou paprikou z Řecka
Očištěné papriky dáme do velkého kastrolu, zalijeme vodou asi 1 cm nad dno, přikryjeme a asi 5 minut pomalu dusíme. Potom papriky podélně rozpůlíme,... více o Tortas se sýrem a paprikou
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké... více o Zelené mole
Smícháme součásti ve veliké pánvi a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až je kaše hustá. Doba přípravy: 15min. Země původu: Mexiko... více o Těstová vložka do tamales - vařená
Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli. K cibuli s česnekem dáme maso... více o Chile Con Carne II.
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí. Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,... více o Chile Con Carne I.
Do rozehřátého oleje dáme drcený česnek, krátce prudce opečeme, přidáme protlak, nasekané papriky, trochu zředíme vodou, osolíme, přidáme dobromysl,... více o Omáčka z červených paprik - salsa de chile rojo
Smícháme kysanou smetanu, drobně sekané cibulky, kmín a 200 g jemně strouhané sýra. Tortilly osmažíme a omočíme v omáčce z paprik. Do vymaštěného... více o Enchiladas s kysanou smetanou
Fazole zalijeme vodou a necháme je máčet do druhého dne. Druhý den přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a fazole vaříme ve vodě, ve které byly namočeny.... více o Opečené fazole - Frijoles Refritos
Vodu převaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a nové koření, bobkový list, tymián a worchestrovou omáčku. Horkým odvarem... více o Sledi marinovaní
Omáčka - sauce bordelaise: Na pánvi smícháme všechny přísady a na mírném příkonu dusíme 30 minut. Přidáme víno a připravený základ, zamícháme a vaříme... více o Kuře pečené s hříbky
Čínské houby namočíme na 30 minut do horké vody, vodu slijeme a houby nakrájíme nadrobno. Nudle namáčíme 20 minut ve studené vodě, slijeme a nakrájíme... více o Sečuánská polévka
Uvaříme 250 ml silné kávy, necháme vychladnout a přidáme rum. V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Zbylé mléko... více o Bomba Malakoff
Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalijeme 1,2 l vody, přidáme šalotky spolu s bujónem a přivedeme k varu. Jakmile šalotka změkne,... více o Šalotková polévka s bílým vínem
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, prošleháme a vaříme asi 20 minut (často... více o Krémová polévka z růžičkové kapusty
Do osolené vody dáme vařit gnocci - vaříme al dente. Než se uvaří, připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený... více o gnocci se sýrovou omáčkou
Probranou pohanku nasucho opatrně opražíme na hlubší pánvi nebo v hrnci, zalijeme polovinou mléka, osolíme a na mírném ohni vaříme za postupného... více o Sladká pohanková kaše s perníkem a rozinkami
Všechnu zeleninu dáme vařit do osolené vody (možno vařit i v jednom hrci), uvaříme doměkka, scedíme vodu, přimícháme vajíčko, hladkou mouku a... více o Studentské zeleninové řízečky
V kastrolu si na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do světlehněda. Přidáme houby... více o Dršťková polévka z hub
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a mezitím připravíme omáčku. Na troše másla osmahneme na nudličky nakrájenou šunku a dusíme doměka. Nakonec... více o Špagety se smetanovou omáčkou
Hlávku bílého zelí krájíme nadrobno a házíme do vroucí osolené vody. Po asi třech minutách přecedíme a prolijeme studenou vodou. Na malé kousky... více o Zelný salát se špekem
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně... více o Rybí paprikáš
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,... více o Těstoviny s brokolicí V.
Flíčky uvaříme skoro doměkka, na másle opečeme nakrájenou cibuli s pórkem, necháme vychladnout, přidáme flíčky, sýr, sůl, pepř a dobře promícháme. 60... více o Sýrové flíčky
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme se strouhaným sýrem a drobně nakrájenou petrželkou. Urovnáme stejnoměrně ve slabé vrstvě do pekáčku... více o Nudlové smaženky
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než... více o Guláš ukrutný