Zelňačka Jihočeská

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme si 1 litr vody, do kterého přidáme nakrájenou větší cibuli, nakrájené hlávkové zelí, trochu kmínu a osolíme. Vaříme do měkka.
2
Potom sladkou smetanu smícháme se třemi lžícemi hladké mouky a přilejeme. Přilejeme i zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
3
Mezitím si uvaříme brambory a opečeme na kostičky nakrájenou uzeninu.
4
Podáváme tak, že na talíře dáme uvařené brambory a opečenou uzeninu, zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu

  • Dom
    Dom |

    20. 1. 2015 22:15

    tak poprve varim a uvidim, co z toho vzejde :) dekuji za recep

  • Tereza T
    Tereza T |

    6. 5. 2011 14:57

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    6. 5. 2011 08:04

    Zakysaná smetana 1 l, Sladká smetana 1 l ??

  • nikita5.1
    nikita5.1 |

    23. 1. 2011 10:43

    já tedy sem z jihu, zelňačku vařím a úplně jinak. Nejsem znalec, ani nebudu tvrdit, že ta má je ta pravá jihočeská ale tahle to podle mě taky není. Domnívám se, že základem zelňačky by měl být uzený vývar a kyselé zelí :-\

  • Katka
    Katka |

    18. 11. 2007 19:36

    Já teda vařím z kysaného zelí, je to potom lepší :-) ale na jihu se to asi vaří trošku jinak, ale jinak velmi dobrý recept, uvařím to i ze dvou litrů a je to hned snězený :)