Vepřové maso "načerveno"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • 1
      plechovka rajský protlak velký
    • 3
      ks mrkev větší
    • 2
      ks petržel větší
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji. V hrnci pak na témže oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, zalijeme vařící vodou, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme asi 1 hodinu pod pokličkou.
2
Mezitím nahrubo nastrouháme mrkev, petržel a celer. Po hodině přidáme k masu rajský protlak, nastrouhanou zeleninu, se solí utřený česnek a lžičku citronové šťávy. Vaříme doměkka (asi dalších 20 minut).
3
Podáváme s brambory nebo s rýží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.