• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Vepřová konzerva
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřová konzerva

    autor: Remkova Jana
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 70 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřová konzerva
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2,60
        kg vepřový bůček
      • 2
        lžíce vegeta
      • 0,50
        lžíce sůl
      • 0,50
        l voda
      • 0,50
        lžička rychlosůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na kostičky, přidáme všechny suroviny a půl litru vody.
    2
    V tlakovém hrnci vaříme 1 hodinu.
    3
    Naléváme do kelímků od margarínů nebo jiných nádob.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rizoto s vepřovou konzervou

    Rizoto s vepřovou konzervou

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Vepřové kostky v karamelu

    Vepřové kostky v karamelu

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    ČernáLuna ČernáLuna
    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:31

      Není, nebojte, funguje to :-)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:30

      Vynikající, ale za tu vegetu nemůžu dát jedničku. Místo vegety jsem použila domácí sušené bylinky a bylo to super.

    • Jana
      Jana | 30. 1. 2016 11:40

      Dobrý den.Prosím Vás,není to málo 0,5 l vody?Děkuji

    • Jarouš
      Jarouš | 6. 1. 2013 14:15

      VEGETA??? to je snad joke ne? vegetu používaj trotlové, který si jídlo neuměj sami ochutit... nehledě na to jakej to je hnus. :-*

    • Tomas
      Tomas | 14. 3. 2011 05:40

      A co kdyz to dam primo do konzervy? Odpada me tim ta hodina vareni? KOnzerva se pak sterilizuje a tak bych to snad varit dopredu nemusel. Diky za odpoved

    • Veronika
      Veronika | 25. 1. 2011 12:59

      Recept zní fajn ,teda až na tu vegetu,jsem profesionální kuchař a nesnáším používání veget..V tomto případě bych vynechala vegetu a dala jen ty soli..Bohatě to stačí a rychlosůl si udělá svůj sulc který je chutný i bez vegety a různých podivných přísad a ochucovadel.

    • Ladislav Dorazin
      Ladislav Dorazin | 2. 7. 2008 19:01

      Koukám tady na ten recept a jsem unešen!Nemyslel jsem,že ještě existuje něco takového!Jsou tady hned 3 podobné recepty,ale tady ten se mi zdá nejlepší.Kdysi ho dělala moje žena,bohužel,už tady není a recept po ní jsem nenašel.Takže,moc děkuji,že jsem ho mohl zde objevit!!

    • Jana Remková
      Jana Remková | 23. 5. 2007 17:48

      Pane Luboši,z toho si nic nedělejte,já to uvařím a ani nezkusím,všichni mne o konzervu oberou,jsem moc ráda,že chutná!!!

    • Luboš Bíman
      Luboš Bíman | 8. 5. 2007 11:04

      Paní Jano,nikdy jsem nevařil,ale vepřovky mám rá d a ty koupené nám nechutnají.Váš recept se mi líbil,tak jsem to zkusil.Teď to v rodině a u známých vypadá,že jsem bezva kuchař.Všem,co jsem dal ochutnat si to pochvalovali,akorát jsem si naběhl,od té doby dělám vepřovky stále dokola.Dík Luboš

    • Margita
      Margita | 14. 2. 2007 06:32

      Pani Remková ďakujem za odpoveď. Robila som presne ako píšete. Nateraz som porozdávala na koštovku v rodine, ale určite bude onedlho opakovačka. A jednu dávku som dala po vychladnutí do mrazáku na skúšku. Som zvedavá, či sa nezmení chuť. Budem určite robiť naďalej a myslieť s vďakou na Vás.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 13. 2. 2007 20:02

      Paní Margito,dík za pochvalu,já dávám maso do kelímkú od ramy,nebo čehokoliv uměllého ještě za horka,dám vychladit na okno,nebo někde do chladu a pak do ledničky.Dá se sterilizovat,moje známá to dělá,ale pokud to spotřebujete do měsíce,tak se určitě nic nestane,já tu zkušenost nemám,u nás je to raz dva spotřebované,nestačí se zkazit.Zdraví Jana Remková

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 13. 2. 2007 19:33

      Před nějakou dobou jsem vkládala téměř stejný recept pod názvem čínská vepřová konzerva.Zkuste mrknout.

    • Anonym
      Anonym | 13. 2. 2007 09:16

      Jak dloho to vydrží, když se to nesterilizuje?

    • Margita
      Margita | 12. 2. 2007 07:52

      Zdravím. Urobené a fantastické. Vždy som spomínala na takéto mäsko, ktoré robila moja mama do pohárov, ale tam ho dávala surové a sterilizovala 3 hod. Jedávali sme priamo studené, alebo na cibuľku a dusené, v prípade nedostatku času. Toto je šikovný spôsob a mäso je takej chuti, ako bolo od mojej mamy. Najkôr som chcela dať polovicu mäsa z lopatky, ale potom som si to rozmyslela, pretože z toho bôčika je aj šťava, čo je výborné a dobre som urobila. Len sa chcem opýtať autora receptu, či dáva mäso do nádob po vychladnutí, alebo ešte vrelé a takto ich aj zavrie. Lebo predsa len, mi nejde do hlavy, že by to toľko vydržalo. Alebo možná by išlo aj sterilizovať! Ďakujem. Za recept dávam 1.

    • Maja
      Maja | 8. 2. 2007 12:25

      Když nemám tu formu, dá se to delat i jinak?

    • Máří
      Máří | 7. 2. 2007 15:44

      Rychlosůl, praganda, sanytr nebo sanitr (to je ovšem fakticky dusičnan - ledek), jinak též dusitanová nakládací směs, dusitanová solící směs, dusitanová sůl. Obsahuje asi 0,55% dusitanu sodného (E 250), který působí růžové zbarvení, zlepšuje aroma a působí i konzervačně. Je ovšem dobré vědět, že v lidském těle se váže na hemoglobin v červených krvinkách a brání přenosu kyslíku. Nebezpečný je zejména pro malé děti.

    • Věra kániová
      Věra kániová | 7. 2. 2007 12:57

      děkuji za opravu,máte pravdu je to sanitr,má to i jiné názvy a prodavači na nás pak koukají jak na blázny,takže opravdu dík za opravu překlepu.Věra

    • Věra kániová
      Věra kániová | 7. 2. 2007 12:53

      lenko,omluvámse,asi jsem to špatně pochopila,máte vlastně pravdu,všude se dá koupit všechno.Věra

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 6. 2. 2007 23:19

      Věro, chtěla jsem tím naznačit, že v dnešní době se suroviny nedají sehnat na obvyklých místech. Pokud se vás má věta dotkla, velice se omlouvám. Ironie nebyla zaměřená proti žádnému z tazatelů.Ale docela mě dostalo, že jste nepochopila:)

    • Andra
      Andra | 6. 2. 2007 22:40

      Lenka, priznám sa, že teraz už šunku doma nevyrábam. Dnes ich je dosť veľký výber a nechce sa mi s tým babrať. Ale recept mi doma zostal. Ak to chcete vyskúšať, tak ho posielam. Potrebujete 1100g mäsa, 1/2 dl vody na rozpustenie želatíny, 1/2 lyžičky kryšt. cukru, 1/2 lyžičky želatíny, 30g rýchlosoli. Mäso treba nakrájať a rozklepať, pridať napučanú želatínu, cukor a rýchlosoľ. Zmes treba dobre premiešať (asi 1/2 hodinu) a potom dať na 24 hod. do chladničky. Počas tejto doby 2-3x premiešať. Potom zmes dobre natlačiť do formy na šunku a variť vo vodnom kúpeli 2 hodiny. Voda nemá vrieť, má mať asi 70-80°C. Šunka sa z formy vyberá až po vychladnutí. Myslím, že v tých sáčikoch na tlačenku by to mohlo ísť, ale ja s tým skúsenoť nemám.

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 6. 2. 2007 18:44

      Věruško, jen pro pořádek. Si(y)natra byl zpěvák a ta rychlosůl je sany(i)tr. Jinak recept doporučuji, velmi chutné pošušňáníčko.

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 6. 2. 2007 02:38

      Andro, pokud můžete napsat přesný popis, budu moc ráda. Zatím jsem všude četla, že se balí do sáčku na tlačenku. Pokud máte jiný recept, napište prosím.

    • Věra Kániová
      Věra Kániová | 5. 2. 2007 21:53

      rychlosůl jinak taky synatra,k dostání určitě u řezníka,v drogerii i supermaketech,nebylo potřeba ironie,paní Lenko,taky jsem nevěděla kde ji mám schánět,navíc,jak vidíme,má i spoustu jiných názvů.

    • Ivana Nedbalková
      Ivana Nedbalková | 5. 2. 2007 21:02

      Děkuji, určitě vyzkouším.

    • Hana P.
      Hana P. | 5. 2. 2007 20:54

      Dávám do oblíbených. Musím koupit suroviny a rychlosůl. S tou to bude horší, jsem z malého města.

    • Andra
      Andra | 5. 2. 2007 19:21

      Pre Lenku K. - do šunky som nedávala koreniny. Do mäsa som pridávala len želatínu, vodu na jej rozpustenie, rýchlosoľ a trošku cukru. Rýchlosoľ sa kedysi dala zohnať len od mäsiarov, ktorí ju používajú pri výrobe šuniek. Nedávno som si ju všimla v nejakom hypermarkete... myslím, že to bol v Kaufland.

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 5. 2. 2007 19:11

      Rychlosůl se prodává pod názvem Praganda, jednou jsem ji koupila v Ternu, teď naposled v Makru.

    • Jarmila Sejdlová
      Jarmila Sejdlová | 5. 2. 2007 18:27

      Už moje babička ji vařila a dodnes mi na čerstvý chleba nic tak nechutná.Dá se udělat i z menšího množství,ale pozor,pak je málo šťávy na zalití do kelímků a ta šťáva jako sos je nejlepší

    • Zdenka Tomanová
      Zdenka Tomanová | 5. 2. 2007 18:23

      Vyzkoušené,vynikající,chlapům do práce,nedá se srovnávat s koupenýma konzervama.DOPORUČUJI

    • Jana Remková
      Jana Remková | 5. 2. 2007 18:18

      Paní Ivanko,vydrží minimálně měsíc nezavařená,ale dá se i zavařit,vynikající na dovolenou,v autobuse všichni nadávali,že to voní a děláme chutě.Nicméně konzerva u nás většinou nevydrží déle než týden.Ydravím a zkuste,Jana Remková

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 5. 2. 2007 17:50

      Jaroslavo, ač je to k nevíře, u nás se ještě nedávno prodávala v drogerii.Takže pro zeleninu do masny a pro maso do prodejny nábytku zřejmě nebude nic překvapujícího.

    • Jaroslava Li
      Jaroslava Li | 5. 2. 2007 14:46

      Kde mohu koupit rychlosůl, prosím?

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 5. 2. 2007 12:53

      Andro, když děláte šunku, dáváte tam i něco jiného? Myslím nějaké koření nebo česnek.

    • Andra
      Andra | 5. 2. 2007 10:23

      Podobne som robila domácu šunku. Robila som ju ale z chudšieho bravčového mäsa (karé, pliecko, krkovička). Rýchlosoľ bola k výrobe nevyhnutná.

    • Ivana Nedbalková
      Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:12

      Jak dlouho konzerva vydrží?

    • Pavla Remková
      Pavla Remková | 4. 2. 2007 17:35

      Vepřovou konzervu miluju!!Dokážu to snídat,večeřet!! Jen opravdu se to musí dělat v tlakovém hrnci, protože to jinak není ono, ta rychlosůl tam musí být, je to maso červenější a jemnější, výborný sosík!!!MŇAM!!

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 2. 2. 2007 12:55

      Zdenko, zdravý bůček skoro light:) Známá to dělá, ta rychlosůl je tam asi proto, aby to vydrželo déle, dává to do uzavíratelných sklenic, prý je to výborné, používá to pak i na topinky nebo špagety, když nemá čas vařit maso.

    • Zdenka Korábová
      Zdenka Korábová | 2. 2. 2007 12:16

      Klidně vynechám rychlosol, té mám dost v salámech a když chci věnovat čas takové práci, tak at je to zdravé.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Chuťovky Pomazánky Vepřové Svačina Vaření Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Rychlosůl Sůl Vegeta Vepřový bůček Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pečený losos

    Pečený losos

    Pečená kuřecí stehna

    Pečená kuřecí stehna

    Rybízový dort s tvarohem

    Rybízový dort s tvarohem

    Brokolicová krémová polévka II.

    Brokolicová krémová polévka II.

    Vajíčkový salát se salámem

    Vajíčkový salát se salámem

    Červená čočka se zeleninou (salát)

    Červená čočka se zeleninou (salát)

    Paprikový utopenec

    Paprikový utopenec

    Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

    Italská polévka Minestrone Institutu…

    Buřty na pivě

    Buřty na pivě

    Doporučujeme

    95 minut
    Sušenky z arašídového másla

    Sušenky z arašídového másla

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    86
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    81
    Marokánky
    Marokánky
    57
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    53
    Plněné ořechy IV.
    Plněné ořechy IV.
    50
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…

    Zajímavé články

    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy 10 věcí v sexu, o kterých se nemluví, ale které zažil každý

    10 věcí v sexu, o kterých se nemluví, ale které zažil každý

    Blesk pro ženy Tento týden v Ulici: Šárka maminkou a Zdenka v slzách

    Tento týden v Ulici: Šárka maminkou a Zdenka v slzách

    AHA.cz Studená sprcha pro Vondráčkovou: Možná horší než rozvod ...

    Studená sprcha pro Vondráčkovou: Možná horší než rozvod ...

    Dáma.cz ZDENA (59): Nikdy by mě nenapadlo, že nás okrade vlastní dcera

    ZDENA (59): Nikdy by mě nenapadlo, že nás okrade vlastní dcera

    Dáma.cz Jan Kanyza: Kde skončil charismatický herec a co dnes dělá?

    Jan Kanyza: Kde skončil charismatický herec a co dnes dělá?

    Ženy.cz 7 typů bot, které budeme shánět v první polovině roku 2020

    7 typů bot, které budeme shánět v první polovině roku 2020

    Maminka.cz Tohle napsal muž o břichu své ženy! Na internetu z toho byl poprask!

    Tohle napsal muž o břichu své ženy! Na internetu z toho byl poprask!

    Reflex.cz Stehlík: Smrt matky, nádor a šikana, bylo to na provaz. Chtěli mě zničit, končím a podám trestní oznámení

    Stehlík: Smrt matky, nádor a šikana, bylo to na provaz. Chtěli mě zničit, končím a podám trestní oznámení

    E15.cz Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Abecedazahrady Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    • Recepty.cz
    • Vepřová konzerva
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies