• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Vepřová konzerva
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřová konzerva

    autor: Remkova Jana
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 70 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřová konzerva
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2,60
        kg vepřový bůček
      • 2
        lžíce vegeta
      • 0,50
        lžíce sůl
      • 0,50
        l voda
      • 0,50
        lžička rychlosůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na kostičky, přidáme všechny suroviny a půl litru vody.
    2
    V tlakovém hrnci vaříme 1 hodinu.
    3
    Naléváme do kelímků od margarínů nebo jiných nádob.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

    Vepřová čína

    Vepřová čína

    Vepřová roláda

    Vepřová roláda

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:31

      Není, nebojte, funguje to :-)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:30

      Vynikající, ale za tu vegetu nemůžu dát jedničku. Místo vegety jsem použila domácí sušené bylinky a bylo to super.

    • Jana
      Jana | 30. 1. 2016 11:40

      Dobrý den.Prosím Vás,není to málo 0,5 l vody?Děkuji

    • Jarouš
      Jarouš | 6. 1. 2013 14:15

      VEGETA??? to je snad joke ne? vegetu používaj trotlové, který si jídlo neuměj sami ochutit... nehledě na to jakej to je hnus. :-*

    • Tomas
      Tomas | 14. 3. 2011 05:40

      A co kdyz to dam primo do konzervy? Odpada me tim ta hodina vareni? KOnzerva se pak sterilizuje a tak bych to snad varit dopredu nemusel. Diky za odpoved

    • Veronika
      Veronika | 25. 1. 2011 12:59

      Recept zní fajn ,teda až na tu vegetu,jsem profesionální kuchař a nesnáším používání veget..V tomto případě bych vynechala vegetu a dala jen ty soli..Bohatě to stačí a rychlosůl si udělá svůj sulc který je chutný i bez vegety a různých podivných přísad a ochucovadel.

    • Ladislav Dorazin
      Ladislav Dorazin | 2. 7. 2008 19:01

      Koukám tady na ten recept a jsem unešen!Nemyslel jsem,že ještě existuje něco takového!Jsou tady hned 3 podobné recepty,ale tady ten se mi zdá nejlepší.Kdysi ho dělala moje žena,bohužel,už tady není a recept po ní jsem nenašel.Takže,moc děkuji,že jsem ho mohl zde objevit!!

    • Jana Remková
      Jana Remková | 23. 5. 2007 17:48

      Pane Luboši,z toho si nic nedělejte,já to uvařím a ani nezkusím,všichni mne o konzervu oberou,jsem moc ráda,že chutná!!!

    • Luboš Bíman
      Luboš Bíman | 8. 5. 2007 11:04

      Paní Jano,nikdy jsem nevařil,ale vepřovky mám rá d a ty koupené nám nechutnají.Váš recept se mi líbil,tak jsem to zkusil.Teď to v rodině a u známých vypadá,že jsem bezva kuchař.Všem,co jsem dal ochutnat si to pochvalovali,akorát jsem si naběhl,od té doby dělám vepřovky stále dokola.Dík Luboš

    • Margita
      Margita | 14. 2. 2007 06:32

      Pani Remková ďakujem za odpoveď. Robila som presne ako píšete. Nateraz som porozdávala na koštovku v rodine, ale určite bude onedlho opakovačka. A jednu dávku som dala po vychladnutí do mrazáku na skúšku. Som zvedavá, či sa nezmení chuť. Budem určite robiť naďalej a myslieť s vďakou na Vás.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 13. 2. 2007 20:02

      Paní Margito,dík za pochvalu,já dávám maso do kelímkú od ramy,nebo čehokoliv uměllého ještě za horka,dám vychladit na okno,nebo někde do chladu a pak do ledničky.Dá se sterilizovat,moje známá to dělá,ale pokud to spotřebujete do měsíce,tak se určitě nic nestane,já tu zkušenost nemám,u nás je to raz dva spotřebované,nestačí se zkazit.Zdraví Jana Remková

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 13. 2. 2007 19:33

      Před nějakou dobou jsem vkládala téměř stejný recept pod názvem čínská vepřová konzerva.Zkuste mrknout.

    • Anonym
      Anonym | 13. 2. 2007 09:16

      Jak dloho to vydrží, když se to nesterilizuje?

    • Margita
      Margita | 12. 2. 2007 07:52

      Zdravím. Urobené a fantastické. Vždy som spomínala na takéto mäsko, ktoré robila moja mama do pohárov, ale tam ho dávala surové a sterilizovala 3 hod. Jedávali sme priamo studené, alebo na cibuľku a dusené, v prípade nedostatku času. Toto je šikovný spôsob a mäso je takej chuti, ako bolo od mojej mamy. Najkôr som chcela dať polovicu mäsa z lopatky, ale potom som si to rozmyslela, pretože z toho bôčika je aj šťava, čo je výborné a dobre som urobila. Len sa chcem opýtať autora receptu, či dáva mäso do nádob po vychladnutí, alebo ešte vrelé a takto ich aj zavrie. Lebo predsa len, mi nejde do hlavy, že by to toľko vydržalo. Alebo možná by išlo aj sterilizovať! Ďakujem. Za recept dávam 1.

    • Maja
      Maja | 8. 2. 2007 12:25

      Když nemám tu formu, dá se to delat i jinak?

    • Máří
      Máří | 7. 2. 2007 15:44

      Rychlosůl, praganda, sanytr nebo sanitr (to je ovšem fakticky dusičnan - ledek), jinak též dusitanová nakládací směs, dusitanová solící směs, dusitanová sůl. Obsahuje asi 0,55% dusitanu sodného (E 250), který působí růžové zbarvení, zlepšuje aroma a působí i konzervačně. Je ovšem dobré vědět, že v lidském těle se váže na hemoglobin v červených krvinkách a brání přenosu kyslíku. Nebezpečný je zejména pro malé děti.

    • Věra kániová
      Věra kániová | 7. 2. 2007 12:57

      děkuji za opravu,máte pravdu je to sanitr,má to i jiné názvy a prodavači na nás pak koukají jak na blázny,takže opravdu dík za opravu překlepu.Věra

    • Věra kániová
      Věra kániová | 7. 2. 2007 12:53

      lenko,omluvámse,asi jsem to špatně pochopila,máte vlastně pravdu,všude se dá koupit všechno.Věra

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 6. 2. 2007 23:19

      Věro, chtěla jsem tím naznačit, že v dnešní době se suroviny nedají sehnat na obvyklých místech. Pokud se vás má věta dotkla, velice se omlouvám. Ironie nebyla zaměřená proti žádnému z tazatelů.Ale docela mě dostalo, že jste nepochopila:)

    • Andra
      Andra | 6. 2. 2007 22:40

      Lenka, priznám sa, že teraz už šunku doma nevyrábam. Dnes ich je dosť veľký výber a nechce sa mi s tým babrať. Ale recept mi doma zostal. Ak to chcete vyskúšať, tak ho posielam. Potrebujete 1100g mäsa, 1/2 dl vody na rozpustenie želatíny, 1/2 lyžičky kryšt. cukru, 1/2 lyžičky želatíny, 30g rýchlosoli. Mäso treba nakrájať a rozklepať, pridať napučanú želatínu, cukor a rýchlosoľ. Zmes treba dobre premiešať (asi 1/2 hodinu) a potom dať na 24 hod. do chladničky. Počas tejto doby 2-3x premiešať. Potom zmes dobre natlačiť do formy na šunku a variť vo vodnom kúpeli 2 hodiny. Voda nemá vrieť, má mať asi 70-80°C. Šunka sa z formy vyberá až po vychladnutí. Myslím, že v tých sáčikoch na tlačenku by to mohlo ísť, ale ja s tým skúsenoť nemám.

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 6. 2. 2007 18:44

      Věruško, jen pro pořádek. Si(y)natra byl zpěvák a ta rychlosůl je sany(i)tr. Jinak recept doporučuji, velmi chutné pošušňáníčko.

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 6. 2. 2007 02:38

      Andro, pokud můžete napsat přesný popis, budu moc ráda. Zatím jsem všude četla, že se balí do sáčku na tlačenku. Pokud máte jiný recept, napište prosím.

    • Věra Kániová
      Věra Kániová | 5. 2. 2007 21:53

      rychlosůl jinak taky synatra,k dostání určitě u řezníka,v drogerii i supermaketech,nebylo potřeba ironie,paní Lenko,taky jsem nevěděla kde ji mám schánět,navíc,jak vidíme,má i spoustu jiných názvů.

    • Ivana Nedbalková
      Ivana Nedbalková | 5. 2. 2007 21:02

      Děkuji, určitě vyzkouším.

    • Hana P.
      Hana P. | 5. 2. 2007 20:54

      Dávám do oblíbených. Musím koupit suroviny a rychlosůl. S tou to bude horší, jsem z malého města.

    • Andra
      Andra | 5. 2. 2007 19:21

      Pre Lenku K. - do šunky som nedávala koreniny. Do mäsa som pridávala len želatínu, vodu na jej rozpustenie, rýchlosoľ a trošku cukru. Rýchlosoľ sa kedysi dala zohnať len od mäsiarov, ktorí ju používajú pri výrobe šuniek. Nedávno som si ju všimla v nejakom hypermarkete... myslím, že to bol v Kaufland.

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 5. 2. 2007 19:11

      Rychlosůl se prodává pod názvem Praganda, jednou jsem ji koupila v Ternu, teď naposled v Makru.

    • Jarmila Sejdlová
      Jarmila Sejdlová | 5. 2. 2007 18:27

      Už moje babička ji vařila a dodnes mi na čerstvý chleba nic tak nechutná.Dá se udělat i z menšího množství,ale pozor,pak je málo šťávy na zalití do kelímků a ta šťáva jako sos je nejlepší

    • Zdenka Tomanová
      Zdenka Tomanová | 5. 2. 2007 18:23

      Vyzkoušené,vynikající,chlapům do práce,nedá se srovnávat s koupenýma konzervama.DOPORUČUJI

    • Jana Remková
      Jana Remková | 5. 2. 2007 18:18

      Paní Ivanko,vydrží minimálně měsíc nezavařená,ale dá se i zavařit,vynikající na dovolenou,v autobuse všichni nadávali,že to voní a děláme chutě.Nicméně konzerva u nás většinou nevydrží déle než týden.Ydravím a zkuste,Jana Remková

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 5. 2. 2007 17:50

      Jaroslavo, ač je to k nevíře, u nás se ještě nedávno prodávala v drogerii.Takže pro zeleninu do masny a pro maso do prodejny nábytku zřejmě nebude nic překvapujícího.

    • Jaroslava Li
      Jaroslava Li | 5. 2. 2007 14:46

      Kde mohu koupit rychlosůl, prosím?

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 5. 2. 2007 12:53

      Andro, když děláte šunku, dáváte tam i něco jiného? Myslím nějaké koření nebo česnek.

    • Andra
      Andra | 5. 2. 2007 10:23

      Podobne som robila domácu šunku. Robila som ju ale z chudšieho bravčového mäsa (karé, pliecko, krkovička). Rýchlosoľ bola k výrobe nevyhnutná.

    • Ivana Nedbalková
      Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:12

      Jak dlouho konzerva vydrží?

    • Pavla Remková
      Pavla Remková | 4. 2. 2007 17:35

      Vepřovou konzervu miluju!!Dokážu to snídat,večeřet!! Jen opravdu se to musí dělat v tlakovém hrnci, protože to jinak není ono, ta rychlosůl tam musí být, je to maso červenější a jemnější, výborný sosík!!!MŇAM!!

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 2. 2. 2007 12:55

      Zdenko, zdravý bůček skoro light:) Známá to dělá, ta rychlosůl je tam asi proto, aby to vydrželo déle, dává to do uzavíratelných sklenic, prý je to výborné, používá to pak i na topinky nebo špagety, když nemá čas vařit maso.

    • Zdenka Korábová
      Zdenka Korábová | 2. 2. 2007 12:16

      Klidně vynechám rychlosol, té mám dost v salámech a když chci věnovat čas takové práci, tak at je to zdravé.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Chuťovky Pomazánky Vepřové Svačina Vaření Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Rychlosůl Sůl Vegeta Vepřový bůček Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapékané brambory se zeleninou

    Zapékané brambory se zeleninou

    Těstovinový salát s masem

    Těstovinový salát s masem

    Karamelové hrušky

    Karamelové hrušky

    Vepřové řízečky s nivou a smetanou

    Vepřové řízečky s nivou a smetanou

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Dušené jehněčí Irish Stew

    Dušené jehněčí Irish Stew

    Cibulovo-česneková plec

    Cibulovo-česneková plec

    Pórková polévka s knedlíčky

    Pórková polévka s knedlíčky

    Vepřové na pánvi

    Vepřové na pánvi

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    36
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    33
    Míša řezy
    Míša řezy
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    AHA.cz Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    AHA.cz Deník Aha! 16.4.2021

    Deník Aha! 16.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Ženy.cz Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Maminka.cz Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Jak doma vychovat psa k poslušnosti a naučit ho i pár triků

    Jak doma vychovat psa k poslušnosti a naučit ho i pár triků

    • Recepty.cz
    • Vepřová konzerva
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí