Vařená panenka se sladkokyselou omáčkou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová panenka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst čínské zelí -pokrájený bílý košťál na nudličky,cca
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • cukr krupice -dle chuti
    • mletá paprika ,sladká i ostrá
    • sůl
    • sojová omáčka -dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou panenku uvaříme v osolené vodě doměkka. Mrkev pokrájíme na nudličky, podlijeme vodou (trošku),krátce povaříme. Pak přidáme na kousky pokrájený pórek, cibuli a papriku, bílý košťál ze zelí, ocet, olej, špetku sladké i pálivé papriky, sůl. V 2 dl vody rozmícháme škrob a přilijeme k zelenině. Vše krátce povaříme, popřípadě dochutíme špetkou cukru nebo sojovou omáčkou. Podáváme například s divokou rýží.

Komentáře k receptu

  • Věra Rožková
    Věra Rožková |

    20. 6. 2014 14:17

    Bylo to vynikající a s manželem jsme si pochutnali i bez čínského zelí. Vývar z panenky jsem použila místo vody.

  • Danuše
    Danuše |

    8. 2. 2013 13:33

    Vynikající dietní recept pro ty, co si smažené nemohou dovolit :-) . Hřích je to pro zdravou populaci a to mě se bohužel netýká :-( .

  • Ota Jelínek
    Ota Jelínek |

    5. 2. 2012 16:27

    Je přímo hřích vařit maso, které je předurčeno pro přípravu mnohem zajímavější.

Další doporučené recepty: