Uzené na hruškách a kysaném zelí

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g uzené maso
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce sádlo
    • vývar
    • bobkový list
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička cukr
    • 4
      ks hrušky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na tenké dílky. Ve větším kastrolu rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli. Zelí propláchneme, vymačkáme vodu a dáme k cibuli. Přidáme trochu cukru (kávovou lžičku). Navrch položíme plátky uzeného masa a zalijeme vývarem, posypeme kmínem a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu a pod pokličkou asi 30 minut dusíme. Pak osolíme a opepříme. Hrušky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Přibližně deset minut před koncem dušení je přidáme k zelí.
2
Výborné s bramborovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    24. 11. 2013 09:15

    Zajímavý recept, bylo to relativně dobré, ale musím říct, že úplně nás to neoslovilo. Snědlo se to, ale asi opakovat nebudeme, není to náš šálek kávy.

  • Valentýna Křížová
    Valentýna Křížová |

    21. 12. 2008 12:39

    Výborné!!! Jen místo hrušek jsem dala jablka (jsou dostupnější) a krásně zjemní tu kyselou chuť zelí. Je to šťavnaté a chuťově zajímavé jídlo!