Tříbarevné rizoto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže
    • 2
      ks cibule
    • 5
      lžíce rajský protlak nebo kečup
    • 1
      kostka drůbeží vývar
    • 80
      g sýr
    • 1
      svazek petrželová nať
    • bílé víno trochu
    • sladká smetana trochu
    • olej podle potřeby
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasekanou ňať vaříme asi tři minuty v malém množství vroucí vody. Slijeme a rozmixujeme s trochou vody.
2
Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme rýži, promícháme, zalijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obale a vínem tak, že je rýže ponořená. Vaříme na minimu, sem-tam promícháme a necháme mírně bublat. Podľe potřeby dolíváme vývar, dokud není rýže uvařená.
3
Uvařenou rýži rozdělíme na tři části. Do jedné přimícháme rajčatový protlak, do druhé třetiny rozmixovanou ňať a do zbytku sladkou smetanu a nastrouhaný sýr.
4
Do mísy, nejlépe průhledné, dáme nejdřív vrstvu zelené rýže, potom bílé a nakonec červené.
5
Můžeme ozdobit rajčetem, natí a sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.