Těstovinové kouzlo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso
    • 500
      g vepřová plec
    • 400
      g těstoviny (větší druh)
    • 4
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks nakládané okurky
    • pepř celý drcený
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • sůl
    • vývar (voda)
    • tvrdý sýr nastrouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme nakrájené maso, po všech stranách opečeme, osolíme a zalijeme vývarem (můžeme jej připravit i z masové kostky). Přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso téměř měkké. Občas zkontrolujeme, zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
2
Zatím si oloupeme česnek, rozdrtíme černý pepř (v hmoždíři, v mlýnku na koření), nastrouháme sýr, nakrájíme kyselé okurky na kolečka.
3
Ke konci dušení masa přidáme prolisovaný česnek, pepř, okurky, rajčatový protlak i kečup, promícháme a ještě chvíli společně prohřejeme. Potom smícháme s uvařenými těstovinami a servírujeme.
4
Samozřejmě v kombinaci s trochou zeleniny nebo se zeleninovým salátem je to také zajímavé. (Na obrázku je i mrkvový salát s rozinkami a pomerančem.)
5
Poznámky: Toto jídlo je poměrně jednoduché a je vhodné pro vaření na chatě i chalupě. Dobře se i ohřívá a chutná i druhý den, když se dobře odleží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: